Trhulj najavio pokretanje proizvodnje: Posao u Krivaji za 500 radnika

16.09.2011. 11:17 / Izvor: Oslobođenje
Trhulj najavio pokretanje proizvodnje: Posao u Krivaji za 500 radnika

Ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH Erdal Trhulj kazao je jučer da su aktivnosti Vlade i uprave Krivaje Zavidovići na pokretanju proizvodnje u tom preduzeću pri kraju. Na prekjučerašnjem sastanku je dogovoreno da se otvori novi podračun za Krivaju kako bi mogla poslovati.

"Naredne sedmice Vlada FBiH će donijeti odluku o upućivanju 400 hiljada KM iz budžeta za pokretanje proizvodnje u Krivaji. To znači da će na posao biti pozvano oko 500 radnika. Vlada je još jednom kazala da nema novca za upućivanje pomoći radnicima, ali smo dogovorili da Krivaja može dio sredstava koje dobije za pokretanje proizvodnje iskoristiti za finansijsku pomoć radnicima", kazao je Trhulj.

Ministar je informirao delegate Doma naroda Parlamenta FBiH da Vrhovni sud FBiH još nije odlučio o žalbi povodom odluke nižeg suda o pokretanju direktnog stečajnog postupka.

No, kako je naveo, kakvu god odluku da donese Vrhovni sud, postoji rješenje. Ako se bude išlo u stečaj, to ništa ne mijenja, jer će stečajni upravnik pozvati radnike na posao, odnosno u slučaju drugačije odluke, radnike će pozvati vršilac dužnosti direktora Krivaje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti