Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Trhulj: Vitezit nam treba u namjenskoj industriji

01.04.2014. 16:26 / Izvor: Fena

Federalni ministra energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj izjavio je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Udruženja radnika i penzionera Vitezita nerješenog radnopravnog statusa dogovoreno da se naprave spiskovi kako bi se našlo rješenje da se grupa od 15 radnika, koji su stekli uslove  za penziju, penzionišu ove godine, kao i da će pokušati iznaći rješenje za ostale radnike koji još nisu  ostvarili pravo na penzionisanje.

 Predsjednik ovog udruženja Safet Sivro kazao je da je zadovoljan ishodom sastanka sa federalnim premijerom Nerminom Nikšićem i ministrom Trhuljem.

- Za nekoliko dana napravićemo spisak radnika koji ove godine stiču uslove za odlazak u penziju i dostaviti ga Vladi FBiH - kazao je Sivro.

Ministar Trhulj je kazao da je Vitezit privredno društvo u kojem se u protekle tri godine najmanje napravilo pomaka iz objektivnih i subjektivnih razloga.

 - Vlada je na prošloj sjednici razmatrala tu informaciju i dala Poreskoj upravi zadatak da se stanje još jednom sagleda i da se pokrene stečajni postupak kako bismo sačuvali Vitezit jer nam on treba u namjenskoj industriji - istakao je Trhulj.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti