Tri decenije pomažu liječenje prirodnim preparatima

02.01.2020. 11:36 / Izvor: SRNA
Tri decenije pomažu liječenje prirodnim preparatima

Mala porodična firma Pčelarski centar „Batinić“ sa Sokoca, koja se za skoro tri decenije postojanja okitila brojnim nagradama i priznanjima, primjer je uspješnog preduzeća.

Mala porodična firma Pčelarski centar „Batinić“ sa Sokoca, koja se za skoro tri decenije postojanja okitila brojnim nagradama i priznanjima, primjer je uspješnog preduzeća.

Pčelarski centar „Batinić“ dobio je ove godine Zlatnu medalju za šumski med na 13. Međunarodnom sajmu pčelarstva u Brčkom u konkurenciji 89 uzoraka, te dvadesetak priznanja na sličnim manifestacijama u regionu.

Ovaj centar se bavi uzgojom pčela, proizvodnjom pčelinjih proizvoda, plantažnim uzgojem ljekovitog bilja, sakupljanjem samoniklog bilja i šumskih plodova, te izradom kozmetičkih i drugih preparata na bazi meda i ljekobilja.

Vlasnik ovog centra Dragan Batinić kaže Srni da su se tokom proteklih 27 godina postojanja okitili brojnim nagradama, priznanjima i sertifikatima, te da nastupaju na svim manifestacija posvećenim zdravoj, organskoj i domaćoj proizvodnji u BiH i okruženju.

Od Ministarstva trgovine i turizma Srpske dobili su, kaže Batinić, sertifikat za uspješan nastup na novembarskom Poljoprivrednom sajmu „Naše je bolje“ u Bijeljini među 90 izlagača iz Srpske koji su promovisali svoje domaće proizvode.

Batinića posebno raduje da je štand Pčelarskog centra sa Sokoca posjetila i predsjednik Srpske Željka Cvijanović, koja je istakla da je jedan od korisnika njihovih proizvoda.
Proizvodi ovog centra, ističe Batinić, u 2019. privukli su pažnju posjetilaca na Sajmu na skveru u Herceg Novom, na Semberskom sajmu u Bijeljini, te sličnim manifestacijama u Prozoru/Rami, Mostaru, Trebinju, Goraždu, Foči, Sarajevu i na Trgu Кrajine u Banjaluci.

„Najtraženiji naši proizvodi su medne mješavine `Romamed` označene od jedan do pet, koje se koriste za jačanje imuniteta, kod bolesti prostate, štitne žlijezde, jetre, mononukleoze, postoperativnog oporavka, hemioterapija i kao preventiva“, navodi Batinić za Srnu.

On dodaje da ovaj centar proizvodi i propolis, medno-biljne meleme, kreme, kozmetičke preparate, losione, kapi, tinkture i biljna ulja na bazi meda, pčelinjih proizvoda i ljekobilja.

Batinić ističe da su njihovi proizvodi, zahvaljujući kvalitetu i povjerenju ranijih potrošača, našli kupce putem društvenih mreža i u Americi, Grčkoj, Rusiji i na Malti.

Vlasnik ovog centra smatra da bi trebalo češće organizovati sajmove u svim većim gradovima u BiH, pa čak i u susjednim državama na kojima bi se promovisali domaći proizvodi, te jačala privredna aktivnost u Srpskoj.

Iza proizvoda Pčelarskog centra „Batinić“ stoji vlasnik kao apiterapeut, supruga Milanka, koja je diplomirani inženjer tehnologije, i kćerka Draženka, magistar farmacije.

„Naši proizvodi su sklop alternativne i konvencionalne medicine čija kombinacija daje veoma dobre rezultate u liječenju“, poručuje vlasnik Pčelarskog centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti