Tri firme prošle na tenderu za zimsko održavanje puteva

15.11.2013. 12:37 / Izvor: eKapija.ba
Tri firme prošle na tenderu za zimsko održavanje puteva

Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu općine Sanski Most izabrao je najpovoljnije ponuđače koji će biti zaduženi za zimsko održavanje puteva na području sanske općine.

Obzirom da se približava sezona zimskog održavanja puteva, koja i zvanično počinje 15. novembra ove i traje do 15. marta naredne godine,Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu općine Sanski Most nakon raspisanog javnog tendera i provedene procedure, izabrao je najpovoljnije ponuđače koji će biti zaduženi za zimsko održavanje puteva na području sanske općine. Zimsko održavanje gradskih ulica i lokalnih puteva u sezoni 2013/2014 dobile su tri firme.

 Javno komunalno preduzeće Sana iz Sanskog Mosta biće zadužena za održavanje lokalnih puteva i gradskih ulica, odnosno oko 70 kilometara ulica i cesta koje se nalaze u gradskoj i prigradskoj zoni. Za održavanje ostataka puteva odabrane su firme Ganić iz Sanskog Mosta i Kov-grad  iz Bužima. Pomenute firme biće zadužene za održavanje puteva i cesta koji Sanski Most povezuju sa susjednim općinama, kao i puteva koji prolaze kroz mjesne zajednice. Kako su nam potvrdili iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, već je potpisan ugovor sa JKP Sana, dok će ugovori sa preostalim firmama biti potpisani do početka sezone, objavili su iz Općine. 

 "Iako do sada nisu zabilježene sniježne padavine, nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća Sana su nas informisali da spremno dočekuju početak zimske sezone, te da su osigurane određene količine posipnog materijala, a isto tako ovo preduzeće trenutno raspolaže potrebnom mehanizacijom za ovu namjenu, koja se nalazi u solidnom stanju", objavljeno je na web stranici Općine. 

Inače, programom zimskog održavanja gradskih ulica i lokalnih puteva na području općine Sanski Most planirano je održavanje putne infrastrukture u dužini od oko 500 kilometara, a za ove potrebe općina Sanski Most je preko „Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu“ ove godine obezbijedila novčana sredstva u visini od 280.000 konvertibilnih maraka.

Zimsko održavanje puteva obuhvata period od 15. novembra do 15. marta naredne godine, s tim da u zavisnosti od vremenskih prilika i meteoroloških prognoza može početi prije, odnosno završiti kasnije, ističu iz Općine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti