Tri njemačka grada bit će zračnom linijom povezana s Hercegovinom

14.10.2017. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Tri njemačka grada bit će zračnom linijom povezana s Hercegovinom

Mostarska zračna luka će od sljedeće sezone imati novu zračnu liniju prema njemačkom Kelnu.

Mostarska zračna luka će od sljedeće sezone imati novu zračnu liniju prema njemačkom Kelnu. Zračna kompanija Eurowings dolazi nakon što su građani prvo višednevnom kampanjom, a onda i aktivnim sudjelovanjem u finalnom krugu glasanja na Facebooku, Mostaru priskrbili glasove za najpoželjniju destinaciju.

Gost Dnevnika 3 na Federalnoj TV bio je Marin Raspudić, direktor Zračne luke Mostar koji je otkrio još nekoliko detalja u vezi ove nove linije ali i još nekih linija koje bi trebale povezati Mostar sa Europom. Naime, neslužbeno je dodao da će Mostar najvjerojatnije dobiti izravne zračne linije sa Stuttgartom i Dusseldorfom i da tu postoji veliki potencijal i interes.

"Bez proširenja naših kapaciteta i modernizacije same Zračne luke neće biti ni razvoja. Mostar se nalazi unutar jednog trokuta Sarajevo-Dubrovnik-Split koji su značajne europske zračne luke po svim kriterijima i teško se u tom okruženju izboriti za bolji status Zračne luke Mostar. Ipak, dolazak Eurowingsa u Mostar sigurno je dobra naznaka koja pokazuje kako Mostar i te kako ima potencijala. U ovom spomenutom trokutu imamo kvalitetne zračne luke i mi se borimo za tržište. Naša je velika prednost što se nalazimo u blizini svetišta Međugorje. Međutim, mi se ne možemo uzdati samo u čarter linije i moramo se sada okrenuti uspostavi redovnih letova. Kroz sljedećih četiri do pet mjeseci mi moramo od jedne zračne luke koja se bavi čarter letovima postati zračna luka koja ima redovite linije. To će tražiti i jedan akcijski plan koji ćemo mi prezentirati Gradu Mostaru, Vladi Hercegovačko neretvanske županije i Vladi Federacije BiH. Zajedničkim snagama trebamo ostvariti taj pomak od zračne luke za čarter letove do zračne luke s redovitim aviolinijama. Moramo se najprije što je moguće bolje tehnički opremiti kako bismo mogli udovoljiti zahtjevima europskih avioprijevoznika"', rekao je Raspudić. 

Osim Eurowingsa, koji bi sa mostarske zračne luke letove trebalo uspostaviti od svibnja 2018. godine, još dva operatera izrazila su zainteresiranost za letove iz Mostara - hrvatski Croatia Airlines i turski Turkish Airlines.

Zračna luka Mostar treba nova ulaganja, a koja će, po riječima direktora Raspudića otvoriti i nova radna mjesta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti