Tri nova Microsoft MVP-a iz Bosne i Hercegovine
OTVORI GALERIJU

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tri nova Microsoft MVP-a iz Bosne i Hercegovine

02.04.2014. 12:52 / Izvor: eKapija.ba

Microsoft MVP zajednica u Bosni i Hercegovini od danas je bogatija za 3 nova člana - Denisa Mušića (Visual C#), Denisa Mihića (Hyper-V) i Dragana Panjkova (Office 365), čija stručnost te rad u zajednici su prepoznati sa prestižnom Microsoft MVP titulom. Osim njih, svoju titulu obnovio je i Bahrudin Hrnjica, u kategoriji Visual C#, te sada u Bosni i Hercegovini djeluje ukupno 10 stručnjaka sa Microsoft MVP titulom.

Podsjećamo, MVP (Most Valuable Professional) program prepoznaje stručnjake koji se ističu u svom tehničkom znanju te aktivnostima u zajednici kroz održavanje predavanja, objavu članaka o novim tehnologijama te pružanje podrške ostalim korisnicima i članovima zajednice. U svijetu trenutno djeluje preko 4.000 stručnjaka sa MVP titulom, koji dolaze iz preko 90 zemalja te godišnje odgovore na preko 10 miliona pitanja koja su vezana za oko 90 Microsoft tehnologija, prepoznatih kroz MVP program.

(Denis Mušić)

Denis Mušić, radi kao asistent na Fakultetu informacionih tehnologija pri Univerzitetu "Džemal Bijedić" Mostaru, gdje je nedavno i doktorirao. Predaje predmete vezane za programiranje i principe razvoja softvera uopćeno. Bogato iskustvo u razvoju stekao je na projektima vezanim za informacione sisteme u zdravstvu, eUniverzitet servise te kao konzultant za privatne kompanije.

Denis Mihić se već 15 godina profesionalno bavi informatikom, a posljednjih 11 godina radi kao sistem inženjer u Hypo Alpe Adria Banci u Mostaru. Nosilac je brojnih Microsoft certifikata, uključujući MCDST, MCSA+S, MCSE+S, MCTS, MCITP i MCSE: Private Cloud.

Dragan Panjkov je regionalni direktor firme PlanB. za Bosnu i Hercegovinu. Više od 10 godina se profesionalno bavi IT-om, od hardvera do softvera. Od 2007. godine se posebno fokusira na ASP.NET MVC i SharePoint tehnologije. Jedan je od osnivača SharePoint User Grupe u BiH i autor jedne od prvih WP7 aplikacija u BiH, BAM Converter.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti