Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tri odluke o alociranju kreditnih sredstava za sarajevsku obilaznicu

25.04.2014. 08:15 / Izvor: eKapija.ba

Federalna vlada utvrdila je jučer prijedloge tri odluke koje se odnose na alociranje međunarodnih kredita za izgradnju sarajevske obilaznice na Federaciju BiH.

Kada je riječ je o kreditu Europske banke za obnovu i razvoj od 38.592.100 eura, a obveze po ovom zaduženju koje su JP Ceste FBiH već uplatile u Proračun FBiH (15.000.000 KM) bit će refundirane iz Proračuna tijekom 2015., 2015. i 2017. godine.

Na FBiH se u cijelosti alocira i kredit Europske investicijske banke od 40 milijuna eura, kao i 18 milijuna dolara po kreditu Fonda za međunarodni razvoj OPEC.

Vlada je prijedloge ovih odluka, o kojima će konačnu riječ dati Parlament FBiH, donijela jer je tijekom implementacije projekta Sarajevske obilaznice, osnovano JP Autoceste FBiH, u čijoj je nadležnosti upravljanje, građenje, rekonstrukcija, održavanje i zaštita autocesta i brzih cesta, te imajući u vidu obveze Autocesta FBiH za servisiranje postojećih kredita za izgradnju autoputa na Koridoru Vc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti