Turbo Trade otvorio novi autosalon u Sarajevu

15.01.2016. 09:35 / Izvor: Novo vrijeme

U Sarajevu je svečano otvoren novi autosalon kompanije Turbo Trade, koja se bavi trgovinom rabljenim automobilima. Kompanija je sa radom počela u Cazinu prije 17 godina.

U Sarajevu je svečano otvoren novi autosalon kompanije Turbo Trade, koja se bavi trgovinom rabljenim automobilima. Kompanija je sa radom počela u Cazinu prije 17 godina, a jučerašnje otvaranje salona je prošlo na nešto drugačiji način od onoga koji bi se u ovakvim situacijama obično očekivao.

Naime, vlasnici kompanije su odlučili pokloniti jedno vozilo javnoj ustanovi “Socijalno-pedagoška životna zajednica” iz Bihaća, koja se jako dugo bavi humanitarnim radom i pomaže djeci koja nemaju roditeljsko starateljstvo da izrastu u normalne i zdrave individue.

Ovim povodom je održana press konferencija i druženje sa građanima Sarajeva, a upriličen je i interesantan sadržaj za one za koje je ovaj dan poseban, štićenike JU “Socijalno-pedagoška životna zajednica”. U interesantnoj atmosferi, Almir Čehajić Batko je okupljene zabavljao svojim humorom, Amel Čurić svojim pjesmama, a Josip Pejaković svojim skečevima.

Medijima se prvi obratio vlasnik kompanije Turbo Trade, Adnan Kovačević, koji je istakao da je ovo poseban dan za njegovu kompaniju, dijelom zbog otvaranja novog prodajnog salona, ali još više zbog činjenice da su stvoreni uslovi da se pomogne jednoj zajednici kakva je JU SPZZ.

“Ova nam ceremonija puno znači. Zahvaljujem se na podršci svojoj obitelji i našim radnicima, odnosno članovima organizacije Turbo trade, bez čijeg rada ovo ne bi bilo moguće. Naša organizacija posluje već 17 godina, ovo nam je treća lokacija, a druga u Sarajevu. Pažljivo odabiremo vozila koja ćemo staviti u ponudu, s obzirom da na njih dajemo garanciju od 12 mjeseci. Imaju servisnu historiju, nabavljena su od prvog vlasnika i može se pratiti čitav tok njihovog postojanja, odnosno, zaista garantujemo da prodajemo kvalitet”, rekao je Kovačević, a potom je dodao:

“Imali smo želju i namjeru da poklonimo jedno vozilo javnoj ustanovi “Socijalno-pedagoška životna zajednica” iz Bihaća, koja radi sjajan posao i ima jednu veoma humanu misiju. Mi smo prepoznali njihov rad i kao društveno odgovorna kompanija željeli smo da im pomognemo bar ovako, na jedan simboličan način, u njihovim nastojanjima da život učine lakšim za mnogu djecu. Želim da im se zahvalim što su došli te pohvalim njihov rad i njihovo osoblje”.

Medijima se potom obratio i Šerif Bajrić, direktor JU Socijalno-pedagoška životna zajednica, koji je izrazio veliku zahvalnost kompaniji Turbo Trade.

“Zahvalan sam vlasniku kompanije Turbo Trade, gospodinu Adnanu Kovačeviću, koji je upriličio ovaj svečani čin. On nam je pomogao da dođemo iz Bihaća u Sarajevo, jer je smatrao da ćemo tako uveličati ovaj momenat. Naša ustanova vodi javnu brigu o smještaju djece bez roditelja i roditeljskog staranja. Mi u svom sastavu imamo 24 objekta, koji predstavljaju jedan sveobuhvatni sistem. Vodimo brigu o smještaju djece, ishrani djece, osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, a imamo i stanove u kojima su smještena ukupno 4 studenta”, objasnio je osnovnu djelatnost svoje ustanove Bajrić, te dodao da se nada da će i drugi privrednici da se povedu primjerom Turbo Tradea:

“Današnji dan je za nas jako interesantan. Ovo je za nas jedna snaga, jedna injekcija, primjer koji može poslužiti ostalim ljudima i privrednicima koji imaju mogućnost da pomognu ovakvim ustanovama. Iako smo mi državna ustanova koja vodi javnu brigu i koristi državne budžete, mi imamo potrebu i da koristimo sredstva iz donacija u onom dijelu gdje su nam nedostatna sredstva koja nam po budžetu pripadaju. Ovo vozilo će služiti u svrhu uključivanja djece u društvene tokove, povezivanja naših objekata koji se nalaze širom Unsko-sanskog kantona te pomaganje djece u svakom drugom smislu u kojem to bude potrebno”.

Po okončanju press konferencije, izjavu je za Novo vrijeme dao i Edis Puškar, direktor prodaje kompanije Turbo Trade i direktor poslovnice Sarajevo. On je za početak objasnio osnovne značajke svoje kompanije.

“Mi smo firma koja postoji već 17 godina i koja se bavi prodajom korištenih vozila. Naša kompanija je iz Cazina, gdje smo radili 6-7 godina, nakon čega smo doselili u Sarajevo i ovdje otvorili poslovnicu, koja već 7 godina aktivno radi u Sarajevu. Prvo smo bili locirani na Grbavici, a kad su se stekli uslovi, preselili smo u ovaj prostor”, rekao je Puškar, a još je dodao i da ovo nije prvi put da se njegova kompanija bavi djelatnostima humanitarnog karaktera:

“Nismo pravili izbor. To je bila ustanova koja nam se u tom momentu obratila. Ovo je možda dobra prilika da istaknemo da mi i mimo ovoga pomažemo ljudima i ustanovama koliko god možemo. Nekad je to davanje automobila na korištenje u roku od pola godine ili godinu, nekad je to jednokratna novčana pomoć, ali smatram da je najbitnija namjera. Sa ovakvim aktivnostima mislimo nastaviti i u budućnosti. Sada je situacija u kompaniji dobra, ali i da nije, mi bismo radili isto. Ja sam mišljenja da čovjek mora biti otvorene ruke da bi u nju nešto moglo ući, a samim tim, nešto mora iz te ruke i izaći. Kad je ona stisnuta, ne dobijate ništa ni vi, ni oni kojima je pomoć potrebna”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti