Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Turistička organizacija Grada Banja Luka dobitnik nagrade Brend Leader

13.05.2014. 13:19 / Izvor: eKapija.ba

Stručni kolegijum 4. Biznis konferencije "Održivi razvoj i konkurentnost turističkog proizvoda Jugoistočne Evrope – SEET 2014", dodijeliće sutra u Beogradu Turističkoj organizaciji Grada Banja Luka nagradu "BRAND LEADER AWARD" za poseban doprinos jačanju ugleda i konkurentnosti avanturističkog turizma JIE.

Nagrada "Brand Leader Award" se dodjeljuje na osnovu niza standardizovanih kriterijuma koji podrazumijevaju inovativnost, visok stepen tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranja autentičnog proizvoda. Nagrada se dodeljuje deset godina u cilju afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca i medija koji kontiniuranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapredjuju tržište, te daju izvanredan doprinos u popularizaciji privrednog potencijala, kreiranja konkuretnog tržišnog imidža Regiona.

"Banja Luka svoj prepoznatljiv turistički imidž uspješno gradi prateći svjetske trendove, pažljivo biranim inovativnim i razvojnim strategijama. Razvili smo nove turističke proizvode, među kojima avanturizam zauzima posebno visoko mjesto. Sve prednosti položaja i podneblja grada su maksimalno iskorišćene u oblikovanju atraktivnog i specifičnog turističkog proizvoda koji je sinteza svega što je u okruženju tržišno interesantno, pozitivno i prepoznatljivo s čime smo doprinijeli  podizanju ugleda i povjerenja u turistišku industriju cjelokupnog regiona JIE",  rekao je Ostoja Barašin direktor TOBL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti