Vijesti

Turistička ponuda i prezentacija RS na novosadskom sajmu turizma

09.10.2007. 10:19 / Izvor: Nezavisne novine

Turistička ponuda Jahorine i prezentacija specifičnosti planina i turističkih odredišta u RS kao što su Kozara, Vlasenica, Kneževo / Skender Vakuf i novi ski centar na Manjači zauzeće centralno mjesto tokom prezentacije RS na 40. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji počinje danas (09.10.2007.).

Novosadski sajam, na kojem će biti predstavljene sve značajnije turističke destinacije jugoistočne Evrope, trajaće do 19. oktobra 2007., a ove godine Turistička organizacija RS (TO RS) će se predstaviti zajedno sa Turističkom zajednicom FBiH. "Novosadski sajam je jedan od najznačajnih sezonskih sajmova za RS jer se održava u momentu kada rezimiramo rezultate ljetne sezone i intenzivno se pripremamo za zimsku turističku sezonu" kazao je Mile Milekić, direktor TO RS.

Naglasio je da je ove godine RS posjetilo 17 % više turista nego 2006. godine, te da broj noćenja do sada iznosi oko 500.000 KM. "Taj broj bi bio i veći kada bismo imali veće smještajne kapacitete uz rijeku Drinu, oko Šipova i u hercegovačkom regionu za koje turisti pokazuju veliko interesovanje" rekao je Milekić.

Aleksandar Pastir, predsjednik banjalučkog Rafting kluba "Kanjon", rekao je da će na novosadskom sajmu biti promovisane rafting destinacije koje su posebno aktuelne uoči Svjetskog prvenstva u raftingu koje će biti održano u RS 2009. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti