Turistička ponuda Mostara dobila novu dimenziju reklamiranja: Stari grad od sada i u virtualnom izdanju

14.01.2010. 09:22 / Izvor: Dnevni list
Turistička ponuda Mostara dobila novu dimenziju reklamiranja: Stari grad od sada i u virtualnom izdanju

Turistička ponuda Mostara je 13.01.2010. godine dobila jednu sasvim novu dimenziju reklamiranja, kada je u Centru za obuku predstavljena virtualna prezentacija starogradske jezgre, koja je prva svoje vrste u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Prezentaciju su izradili stručnjaci tvrtke “Innovattivo”, a predstavljena je na internetskoj stranici Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona koja je i financirala projekt njezine izrade.

Riječ je zapravo o virtualnim fotografijama nekih od najznačajnijih lokacija u Starom gradu i njegovom užem okružju, koje promatrač može rotirati 360 stupnjeva u svakom mogućem smjeru, ali i zumirati kako bi bilo koju točku vidio izbliza. U biti, promatrajući ovu virtualnu prezentaciju svima je omogućeno vidjeti sve što bi vidjeli da se uistinu nalaze na prezentiranim lokacijama. Ne samo da je moguće kretati se kroz otvorene prostore starogradske jezgre, nego je moguće i ući u pojedine objekte vjerskog, kulturnog i smještajnog tipa.

Zamjenik direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona Semir Temim kazao je kako je riječ o jednoj novoj tehnologiji koja će na poseban način približiti znamenitosti ove županije svim ljudima koji je zažele posjetiti.

"Prezentacija u svom prvobitnom izdanju predstavlja područje koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, kao i pojedine lokacije koje se nalaze u njegovom užem okružju, jer se radi o udarnom turističkom području ne samo Mostara, nego vjerojatno i cijele Bosne i Hercegovine. Ovaj projekt kao i svaki drugi može se širiti i mi ćemo, bez obzira na financijske poteškoće, nastojati za neko vrijeme u njega uključiti ne samo ostatak Mostara, nego i cijelu Hercegovinu", ustvrdio je Temim.

Što se tiče preciznosti prezentacije, Temim je istaknuo kako je moguće da su se prilikom njezine kreacije potkrale neke pogreške, no kako iste svakako mogu biti ispravljene.

"Ukoliko netko uvidi da u prezentaciji nešto nedostaje ili da se potkrao nekakav višak, slobodno se može javiti nama u Turističkoj zajednici kako bismo poradili na ispravama", kazao je Temim.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti