Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Turistička zajednica KS i USAID aktivno rade na oporavku turističke privrede

13.02.2021. 08:52 / Izvor: Akta.ba

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS)  i USAID aktivno rade na izradi taktičkog plana oporavka turističke privrede, saopćeno je iz te turističke zajednice.

Predstavnici TZKS i USAID-ovog projekta Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia and Herzegovina) razgovarali su, kako se navodi,  o nastavku uspješne suradnje i planiranim koracima u izradi taktičkog plana oporavka turističke privrede, novim pristupima u oblasti marketinga i promocije te o zajedničkim aktivnostima USAID-a i Turističke zajednice na kratkoročnom i dugoročnom planu.

Sastanku su iz USAID-a prisustvovali šef projekta Ibrahim K. Osta, voditelj tima za razvoj iskustava i destinacijski marketing Amjad Sawalha te lokalni specijalisti iz oblasti turizma Jusuf Jamakosmanović, stručnjak za marketing, kao i Selma Laganin, stručnjakinja za poticajno okruženje i politike.

Kao jedan od koraka u pristupu oporavku turističke privrede, USAID za kraj februara planira dvodnevnu radionice za uposlenike Turističke zajednice Kantona Sarajevo, gdje će se pristupiti zajedničkoj izradi taktičkog plana oporavka tržišta i definiranju kratkoročnih ciljeva za naredni period.

Predsjedavajući povjerenstva Turističke zajednice Mufik Muslić izrazio je zadovoljstvo što USAID i ta zajednica kontinuirano surađuju i aktivno rade na projektima unapređenja, razvoja i promocije turizma. Izrazio je spremnost za poduzimanje svih potrebnih koraka na prilagođavanju poslovnih aktivnosti novim trendovima i novim tržišnim zahtjevima.

Cilj je zajedničkim djelovanjem USAID-a i Turističke zajednice KS smanjiti vrijeme oporavka turizma, kroz održivi razvoj, kreiranje strategije i konkretnih akcionih planova te pozicioniranje Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine kao poželjnih turističkih destinacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti