Turistička zajednica KS jača suradnju sa muzejskim institucijama

02.08.2021. 12:28 / Izvor: Akta.ba
Turistička zajednica KS jača suradnju sa muzejskim institucijama

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice KS Kenan Magoda i direktorica JU Muzej Sarajeva Alma Leka potpisali su protokol o saradnji.

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda i direktorica JU Muzej Sarajeva  Alma Leka potpisali su protokol o poslovno-tehničkoj saradnji između te dvije institucije.

Istovremeno, potpisan je i protokol o saradnji između Turističke zajednice KS i ICOM-a (International Council of Museums – National Committee of Bosnia and Herzegovina / Udruženje ICOM – Nacionalni komitet Bosne i Hercegovine).

Ovim protokolima postavljene su osnove za međusobnu saradnju na realizaciji projekata, manifestacija, programa, elaborata i studija od zajedničkog interesa iz oblasti turizma, a kroz promociju, razvoj i unapređenje turističke ponude u Kantonu Sarajevo.

U fokusu saradnje je afirmacija i promocija muzejske djelatnosti, očuvanje historijskog naslijeđa i kulturne baštine, te podsticanje razvoja i zaštite interesa muzeja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Protokol predstavlja značajan korak ka jačanju partnerskih odnosa u cilju realizacije projekata koji će doprinijeti bržem oporavku turističkog sektora u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti