Turska kompanija Kozuva zatražila koncesiju za Tuzlanski aerodrom

14.08.2018. 15:02 / Izvor: Oslobođenje
Turska kompanija Kozuva zatražila koncesiju za Tuzlanski aerodrom

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona sastala se juče sa predstavnicima turske kompanije Kozuva.

Turska kompanija Kozuva zatražila je od Vlade Tuzlanskog kantona i menadžmenta Međunarodnog aerodrom Tuzla koncesiju na korištenje ovog aerodoma. Ovo je istaknuto tokom jučerašnje, druge po redu, zvanične posjete predstavnika ove kompanije aerodromu i Tuzlanskom kantonu.

Tokom prvog sastanka oni su izrazili želju za značajnim investicijama u razvoj i proširenje kapaciteta tuzlanskom aerodroma, što se prvenstveno odnosi na proširenje kapaciteta za cargo i putnički saobraćaj. Njihovu ponudu Vlada TK jučer nije odbacila, nego je zatražena kompletna i detaljna ponuda.

"Ovo je drugi sastanak i sad smo već imali konkretnu ponudu. Oni žele koncesiju, to su jasno poručili, ali mi još uvijek ne znamo detalje, pa je Vlada TK zatražila da do sljedećeg sastanka dostave uslove pod kojima bi pristali na koncesiju - koliko su spremni platiti, na koliko godina, koji bi investicioni projekti bili urađeni i slično", kazao nam je direktor aerodroma Rifet Karasalihović.

Odluka o davanju koncesiju prvenstveno će, kako nam je kazao Karasalihović, zavisiti od ponude kompanije Kozuva.

"Ukoliko ponuda bude dobra, postoji velika vjerovatnoća da će ona biti prihvaćena, ali ako ne bude, mi nastavljamo sa svojim planovima. Treba reći da mi time ne bismo ništa izgubili, aerodrom bi i dalje postojao kao pravni subjekt, a svi odnosi bi se riješili ugovorom", kazao nam je Karasalihović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti