Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Turska kompanija traži partnera u Zenici za plasman svojih proizvoda

11.08.2018. 09:01 / Izvor: Akta.ba

U Agenciji ZEDA ove je sedmice održan sastanak predstavnika turske kompanije ROSIO i bh. kompanije Omnia – Medic d.o.o. Zenica iz oblasti zdravstva u okviru realizacije aktivnosti projekta COSME/EEN.

Ovaj sastanak je upriličen uz podršku Fondacije BIGMEV (Centar za razvoj odnosa između BiH i Turske) koja radi na spajanju bosanskih i turskih kompanija, a s kojom ZEDA već duži period uspješno sarađuje.

Tokom sastanka, predstavnici kompanija su razgovarali o mogućnostima buduće saradnje i plasmanu medicinskih proizvoda ROSIO koja nudi određene i specifične proizvode domaćem tržištu. Kompanija ROSIO ujedno je u potrazi i za distributerom za svoje proizvode.

Također, prilikom posjete našoj zemlji, predstavnici kompanije ROSIO su uz podršku Agencije ZEDA i BIGMEV-a upriličili sastanak i sa još jednom zeničkom kompanijom iz oblasti zdravstva- Radi se o Cemedic d.o.o. Zenica s kojom je također razmotrena mogućnost saradnje i plasmana proizvoda.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti