Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Turska traži nove izvoznike mesa iz BiH

16.02.2018. 10:06 / Izvor: Akta.ba

Premijer USK-a Husein Rošić, jučer je primio delegaciju poljoprivrednih kreditnih zadruga Ministarstva za hranu, poljoprivredu i stočarstvo Republike Turske. Sastanak je upriličen kako bi se sagledale sve mogućnosti za unaprijeđenje saradnje u oblasti stočarstva.

"Došli smo da obiđemo neke firme i klaonice u Cazinu. Naš predsjednik prati šta se dešava u Bosni i Hercegovini, a mi smo ovdje kao delegacija bratske države da vidimo na koji način naša zemlja može pomoći Bosni i Hercegovini", kazao je Fahrettin Poyraz, generalni menadžer direkcije poljoprivrednih kreditnih zadruga Republike Turske.

Prema riječima premijera Huseina Rošića, Turci su zainteresirani da pogledaju kakvi su naši kapaciteti kada je proizvodnja mesa u pitanju kako bi se u tom pogledu dogovorila određena saradnja i pomoć Republike Turske.

Tokom posjete ovom Kantonu Turci su obišli nekoliko farmi i klaonica.

"Prema evidencijama s kojima raspolažemo, naš kanton je imao preko 1000 grla poticajnih sredstava ove godine. Danas ćemo im pokazati određene kapacitete za uzgoj junadi", istako je premijer Rošić.

MojUSK.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti