Turska traži nove izvoznike mesa iz BiH

16.02.2018. 10:06 / Izvor: Akta.ba
Turska traži nove izvoznike mesa iz BiH

Tokom posjete USK Turci su obišli nekoliko farmi i klaonica, te razgovarali sa predstavnicima Vlade USK.

Premijer USK-a Husein Rošić, jučer je primio delegaciju poljoprivrednih kreditnih zadruga Ministarstva za hranu, poljoprivredu i stočarstvo Republike Turske. Sastanak je upriličen kako bi se sagledale sve mogućnosti za unaprijeđenje saradnje u oblasti stočarstva.

"Došli smo da obiđemo neke firme i klaonice u Cazinu. Naš predsjednik prati šta se dešava u Bosni i Hercegovini, a mi smo ovdje kao delegacija bratske države da vidimo na koji način naša zemlja može pomoći Bosni i Hercegovini", kazao je Fahrettin Poyraz, generalni menadžer direkcije poljoprivrednih kreditnih zadruga Republike Turske.

Prema riječima premijera Huseina Rošića, Turci su zainteresirani da pogledaju kakvi su naši kapaciteti kada je proizvodnja mesa u pitanju kako bi se u tom pogledu dogovorila određena saradnja i pomoć Republike Turske.

Tokom posjete ovom Kantonu Turci su obišli nekoliko farmi i klaonica.

"Prema evidencijama s kojima raspolažemo, naš kanton je imao preko 1000 grla poticajnih sredstava ove godine. Danas ćemo im pokazati određene kapacitete za uzgoj junadi", istako je premijer Rošić.

MojUSK.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti