TÜV SÜD: Tim u BiH čine vrhunski vodeći auditori i tehnički eksperati

08.08.2014. 13:41 / Izvor: eKapija.ba
TÜV SÜD: Tim u BiH čine vrhunski vodeći auditori i tehnički eksperati

TÜV SÜD Sava d.o.o. - Predstavništvo u BiH Vam pruža nezavisne, stručne i pouzdane usluge svojih stručnjaka. Ove usluge uključuju nadziranje i kontroliranje u industriji, certificiranje proizvoda, certificiranje sistema upravljanja, obrazovanje i usluge povezane s cestovnim i željezničkim vozilima.

TÜV SÜD korijeni sežu iz prve asocijacije za inspekciju parnih kotlova, kojeg je osnovao operater parnih kotlova 1866. godine u Manhajmu kao regulatorno tijelo u privatnom sektoru. Svrha ovog inspektorata je bila da "zaštiti ljude, okoliš i imovinu od rizika vezanih za tehnologiju". U godinama koje su uslijedile, slične asocijacije iznikle su u svim industrijskim centrima širom Njemačke, u Badenu, Bavarskoj, Hesenu i Saksoniji. U Bavarskoj, na primjer, osnovano je ''Bavarsko udruženje za pregled kotlova''.

Korak po korak, ove asocijacije (koje su se nakon spajanja razvile u današnje TÜV SÜD podružnice) proširile su svoje polje djelovanja u skladu s tehnološkim razvojem - dodavanjem novih oblasti djelovanja, uključujući električnu energiju, motorna vozila, zaštitu od požara, elektrane, liftove, žičare, nuklearne elektrane, zaštitu okoline, sigurnost proizvoda i sisteme upravljanja.

Posljednjih desetljeća svjedoci smo stalnog napretka internacionalizacije TÜV SÜD aktivnosti na jedinstvenom evropskom tržištu, u Sjevernoj Americi i Pacifičkoj Aziji. Danas, TÜV SÜD je danas globalni pružatelj tehničkih usluga.

TÜV SÜD Sava d.o.o. Ljubljana je firma ''kćerka'' njemačke poslovne grupe TÜV SÜD AG. U Sloveniji su prisutni od 1990. godine, prvo pod imenom TÜV Bayern Sava, a od 2006. godine djeluje pod sadašnjim imenom TÜV SÜD Sava. TÜV SÜD Sava d.o.o. - Predstavništvo u BiH otvorilo je svoju kancelariju u Sarajevu  2008. godine.

TÜV SÜD Sava d.o.o. - Predstavništvo u BiH Vam pruža nezavisne, stručne i pouzdane usluge svojih stručnjaka. Ove usluge uključuju nadziranje i kontroliranje u industriji, certificiranje proizvoda, certificiranje sistema upravljanja, obrazovanje i usluge povezane s cestovnim i željezničkim vozilima. Tim u BiH čini petnaest vrhunskih vodećih auditora, auditora i tehničkih eksperata.

Svojim klijentima, između ostalih, TÜV SÜD nudi sljedeće usluge:

Certificiranje sistema upravljanja:

  • ISO 9001 - Sistemi upravljanja kvalitetom
  • ISO/TS 16949 - Sistemi upravljanja kvalitetom u automobilskoj industriji
  • ISO 13485 - Sistemi upravljanja kvalitetom za proizvođače medicinskih uređaja
  • ISO 14001 - Sistemi okolinskog upravljanja
  • OHSAS 18001 - Sistemi upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu
  • ISO 50001 - Sistemi energetskog upravljanja
  • ISO / IEC 27001 - Sistemi upravljanja sigurnošću informacija
  • ISO 22000 - Sistemi upravljanja sigurnošću hrane
  • HACCP / GLOBALGAP / IFS / BRC / GMP

Usluge u industriji:

  • Tlačna oprema:
  • Certificiranje tlačne opreme - PED
  • Certificiranje prenosive tlačne opreme - TPED
  • Periodični pregled tlačne opreme
  • ASME certificiranje
  • Zavarivanje:
  • Certificiranje postupaka zavarivanja
  • Certificiranje osoblja: Zavarivači materijala od čelika i aluminija, Zavarivači svih vrsta metalnih materijala, Operateri uređaja za zavarivanje
  • Nadzor energetske opreme i postrojenja

Certificiranje proizvoda:

  • CE označavanje proizvoda
  • Oprema na dječijim igralištima

Obuke i seminari:

  • Obuke i seminari u vezi sa gore navedenim uslugama

Odabirom TÜV SÜD, birate partnera kojeg čini tim stručnjaka posvećenih povećanju sigurnosti i dodavanju opipljive ekonomske vrijednosti Vašem poslovanju.

Vrhunska stručnost

Našim klijentima nudimo uvid u vrhunski kvalitet, znanje i ekspertizu na lokalnom, regionalnom i svjetskom nivou. Kao autoriteti u svojim oblastima, mnogi naši stručnjaci članovi su međunarodnih odbora koji kreiraju nove prakse u pogledu međunarodnih standarda. Ova saznanja omogućuju našim stručnjacima da našim klijentima pružaju praktične savjete zasnovane na najboljim praksama i predviđenim znanjima.

Mi smo 100% nezavisni i nepristrasni

TÜV SÜD podrazumijeva nezavisnost i nepristrasnost. Jedinstvena pravna struktura TÜV SÜD omogućava nam da se fokusiramo na povećanje vrijednosti našim zainteresiranim stranama i dioničarima. Mi reinvestiramo našu dobit natrag u kompaniju kako bi se osigurao kontinuirani razvoj i optimizacija stručnosti i resursa, kao što su razvoj osoblja odnosno tehnologije.

Mi dodajemo vrijednost proizvodima i uslugama naših klijenata

Mi sagledavamo cjelokupno poslovanje naših klijenata i nudimo holistička rješenja za optimizaciju potencijala Vašeg poslovanja. Preciziranjem područja za optimizaciju, pomažemo Vam da osigurate da Vaše poslovanje bude maksimalno efikasno, sigurno i kvalitetno. TÜV SÜD certifikacijski znak je sinonim za kvalitet i sigurnost i predstavlja odličan marketinški alat za naše klijente.

Upravljamo rizicima naših klijenata

Mi smatramo da je prevencija bolja nego otklanjanje kvarova. Naši stručnjaci će Vam pomoći da upravljate svojim rizicima provjerom i testiranjem bilo kojeg problema, oštećenja ili opasnih hemikalija prije uvođenja na tržište ili puštanja u rad. Time izbjegavate opoziv proizvoda, smanjenje ugleda, zdravstvene probleme, pa čak i smrtne slučajeve.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti