TUVadria obilježila deset godina uspješnog poslovanja u BiH

30.06.2016. 15:23 / Izvor: Akta.ba
TUVadria obilježila deset godina uspješnog poslovanja u BiH
OTVORI GALERIJU

Ova certifikacijska kuća sarađuje sa preko 15 domaćih auditora i preko 25 tehničkih eksperata.

Najuspješnija certifikacijska kuća u našoj zemlji TUVadria d.o.o. Sarajevo danas je u Hotelu Radon Plaza svečano obilježila desetogodišnjicu uspješnog postojanja i djelovanja u BiH. Na svečanosti su prisutnim prezentirane aktivnosti od njenog osnivanja do danas.

Direktor TUVadria d.o.o. Muamer Peljto za Akta.ba prisjetio se samih početaka nastanka i djelovanja kompanije.

"Kada se sjetim samog početka bio je jako turbulentan i težak jer sam posao obavljao kao jedini zaposleni u 20m2 poslovnog prostora. Sada naša kuća ima petnaest stalno zaposlenih na 4 lokacije, preko dvadeste spoljnih saradnika i pokazalo se da uspješno radimo posao za koji smo se opredjelili. Promet koji danas ostvarujemo po uposlenom jednak je onome koji realizuju i kolege u Njemačkoj. Zahvaljujući upornošću i zalaganju cijelog tima danas važimo za jednu od najboljih ispostava TÜV Thüringen e.V. ​Beskrajno sam zahvalan partnerima iz Njemačke i mojim prjateljima koji su na samom početku prepoznali da ćemo kroz ovo graditi ne samo ovu kompaniju i razvijati ju već tako gradimo i privredu BiH."

TUVadria d.o.o. Sarajevo registrirana je 06.10.2006. godine i 50% je u vlasništvu TÜV Thüringen e.V. iz Njemačke. Glavna djelatnost je certificiranje sistema upravljanja prema zahtjevima akreditovanih međunarodnih standarda, certificiranje osoblja i certificiranje u oblasti industrijskog servisa.

"Trudimo se da budemo prije svega društvenoodgovorna kompanija, da imamo uspješan prijateljski pa onda i poslovni partner sa našim klijentima i da na taj način, kroz naša djelovanja doprinesemo uspješnom razvoju društva u cjelini. Svjesni smo da naše usluge nisu najjeftinije ali se trudimo da opravdamo svoje povrenje kod naših klijenata i oni to prepoznaju", kaže Peljto.

Ova certifikacijska kuća sarađuje sa preko 15 domaćih auditora i preko 25 tehničkih eksperata.

Od svog osnivanja do danas, TUVadria d.o.o. je uspješno certificirala preko 500 organizacija iz različitih oblasti primjene i prema zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 22000, HACCP, te je u skladu s tim najuspiješnija certifikacijska kuća u BiH i regiji.

U sklopu djelovanja, TUVadria vrši obuku osoblja za područje upravljanja sistemima, organizuje razne seminare i kurseve iz različitih oblasti, poput obuke za interne auditore prema zahtjevima različitih standarda.

TUVadria d.o.o. Sarajevo dalje nastavlja da širi i razvija svoju poslovnu mrežu.

"U narednom period formalizovat ćemo otvaranje poslovnice u Banja Luci kao i na drugim lokacijama zavisno od potrebe koja nam se na terenu ukaže", istakao je Peljto.

Svečanosti su prisustvovali Martin Meyer iz TÜV Thüringen e.V. , Frank Werner rukovodilac ekonomskog odjela, Ambasada SR Njemačke u BiH, Martin Gaber zamjenik direktora Predstavništva njemačke privrede u BiH, Alexander Märdian sekretar udruženja Wirtschaftsverein BiH, Snježana Balta direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, Ile Jandrić pomočnik direktora za ekonomske poslove u Službenom glasniku Republike Srpske, Krunoslav Rašić iz GIZ –a, sektor za ekonomski razvoj metalne i drvne industrije,

Dodjeljene su i plaket zaposlenima u ovoj kući za uspješan dosadašnji rad i zalaganje, kao i povelje zahvalnosti spoljnim saradnicima i suvlasnicima.

I.M.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti