Tužilaštvo predložilo mjere zabrane za 18 uhapšenih članova komisije

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tužilaštvo predložilo mjere zabrane za 18 uhapšenih članova komisije

13.05.2019. 11:54 / Izvor: Avaz.ba

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), nakon ispitivanja osumnjičenih u akciji "Poligon 2", uputilo je Općinskom sudu u Tešnju prijedlog za izricanje mjera zabrane prema svim osumnjičenima, i to zabrana poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, obavljanje poslova ispitivača u svojstvu članova ispitne komisije za vozače motornih vozila ZDK i mjeru zabrana sastajanja s određenim osobama, saopćeno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo ZDK uhapsilo je u subotu 18 osoba, inače članova ispitne komisije za vozače motornih vozila ZDK, a koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih koristi.

U akciji su uhapšeni M. N., K. S., Z. H. V., F. N., R. C., B. E., P. I., S. H., H. M., D. D., H. K., J. G., O. E., Š. N., I. M., J. Z., Š. N. i H. E., a pretpostavlja se da su uzimali novac i tako omogućavali kandidatima da bez problema polože vozački ispit.

Podsjetimo, slična akcija kodnog naziva "Poligon" izvedena je u julu 2017. godine, kada je policija uhapsila četiri osobe koje se dovode u vezu s korupcijom pri polaganju vozačkih ispita.

Tom prilikom uhapšeni su Akif Smailhodžić, Nermin Bajtarević, Eldin Durmić i Đevad Muslić, a koji su se optužnicom teretili da su od kandidata uzimali novac od 50, 100 i 150 KM, a koji su zauzvrat bez problema stjecali vozačke dozvole B, C, C1 kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti