Tuzla: Jerry Weissman održao predavanje na temu "Vješine i tehnike uspješne prezentacije i govora" - Govor tijela predstavlja 50 posto uspjeha

22.05.2009. 16:39 / Izvor: eKapija.ba
Tuzla: Jerry Weissman održao predavanje na temu 'Vješine i tehnike uspješne prezentacije i govora' - Govor tijela predstavlja 50 posto uspjeha

Jerry Weissman poznati svjetski stručnjak u pripremanju prezentacija u sklopu poslovne turneje po jugoistočnoj Evropi, 22. maja 2009. godine, održao je predavanje i u Tuzli na temu "Vješine i tehnike uspješne prezentacije i govora", stoji u saopćenju Bosanske medijske grupe.

Predavanje Jerrya Weissmana održano je u okviru obilježavanje 20 godina poslovanja PROMO International Grupe, u saradnji sa MATE d.o.o Zagreb i Zagrebačkom školom ekonomije i menadžmenta.

Učesnicima predavanja profesor Weissman prenio je osnovne vještine uspješne prezentacije.

"Ono što je za njih bilo novo je da nauče vještine potrebne za davanje prezentacije, a koje idu dalje od same prezentacije, odnosno performansa. Umjesto da postanu izvođači performansa oni trebaju da postanu prezenteri koji će znati da prenesu svoju poruku.

Postoji jedna važna izreka: Manje je više, tako je isto i sa prezentacijama, sve ono što mislite da je dugačko treba da skratite odmah, jer publika nema dovoljno vremena da sluša čitavu istoriju o nečemu. Znači Vaše prezentacije trebaju biti kratke i tačno u sredini ono što se treba reći. Ono što govorim na predavanju, znači 90 sekundi pregleda prezentacije, da bi se pažnja publike mogla usmjeriti na ono što će dobiti, ako im se servira u 90 sekundi na ispravan način prezentacija će biti uspješna", istakao je Wiessman.

Prema njegovim riječima, govor tijela u prezentaciji predstavlja 50 posto važnosti što je potkrijepio primjerom Baracka Obame koji nije imao nikakvog iskustva i koji je ustvari postao prvi crni predsjednik. Pojavio se kao kandidat u 2004. godini, bio je potpuno nepoznat i dao je jedan govor u trajanju od 16 minuta i 20 sekundi, govor koji je bio jako dobro napisan, dobrim stilom sa dobrom pažnjom koji ga je od tog momenta poveo dalje do pobjede na predsjedničkim izborima.

Na pitanje od kojeg je značaja dovesti Jerrya Weissmana u Tuzlu, koji je autoret u svijetu kada je riječ o vještinama prezantiranja, organizator i predsjednika Uprave PROMO International Vinko Ćuro je kazao kako polazi od teze da je znanje temelj konkurentnosti jedne osobe, jednog grada, jedne države.

"Naš zvaničan slogan već punih 20 godina je Znanje je investicija. Ulažemo mnogo u vlastito znanje i znanje naših zaposlenika što nam je jedna od bitnih djelatnosti. Ovo jeste jedan od naših uspjeha zajedno sa partnerima iz Zagreba da profesora Weissmana dovedemo u Bosnu i Hercegovinu, a posebno u Tuzlu, naše glavno sjedište i veoma smo zadovoljni kvalitetnom komunikacijom između publike i ovog profesora. Ja se nadam da ćemo i profesora Weissmana uspjeti u naredne dvije do tri godine ponovno da dovedemo na ove prostore, a da ćemo na jesen ove godine kako smo planirali dovesti i profesora Kutlera u Tuzlu od kojeg ćemo mnogo više čuti o marketingu", kazao je Ćuro.

Faruk Širbegović, predsjednik kompanije Širbegović group, zahvalio se profesoru Weissmanu na kvalitetnom predavanju i prisutnim učesnicima prenio neka svoja dobra iskustva o značaju obrazovanja u funkciji podizanja privredne konkurentnosti.

"Na ovo predavanje došao sam sa svojim uposlenicima koji se bave ovim dijelom posla, prvenstveno iz razloga da poboljšaju svoje prezentacijske sposobnosti, da se poboljša njihovo samopuzdanje u javnim nastupima. Na kraju sve se svodi na sposobnost i ubjeđivanje ljudi da je ono što nekome nudite najbolje rješenje za njih. Ja se iskreno nadam da će ovo predavanje imati kvalitetne efekte", kazao je na kraju je Širbegović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti