Tuzla: Premijer Mujić primio Udruženje poslodavaca Gračanice

23.06.2009. 16:19 / Izvor: Fena
Tuzla: Premijer Mujić primio Udruženje poslodavaca Gračanice

Premijer Tuzlanskg kantona Enes Mujić susreo se 23.06.2009. godine s predstavnicima Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanice, koje je predvodio predsjednik Amir Hasičević. Prijemu su prisustvovali i ministar za obnovu, razvoj i povratak Sead Mujanović te načelnik općine Gračanica Nusret Helić.

Gosti su izvijestili premijera Mujića o rezultatima Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanice, koje trenutno okuplja 67 privrednih društava.

"Zlatna ruža ZEPS-a, koju je Udruženje dobilo na prošlogodišnjem Sajmu u Zenici, jedan je do rezultata na koji smo ponosni i naši planovi za ovu i sljedeću godinu vrlo su ambiciozni. Svojim radom želimo prezentirati ne samo Gračanicu nego i cijeli naš kanton", istakao je Hasičević.

Jedan od najvažnijih planova jest organiziranje Sajma poduzetništva i obrta, koji će u Gračanici biti održan 2010. godine. Bit će to prvi sajam te vrste u BiH, a očekivanju su velika. Organizaciju ovog Sajma već je podržao GTZ, a punu podršku Udruženju poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanice dala je i općinska vlast u Gračanici, istaknuto je na susretu.

Premijer Mujić istaknuo je da su gračanički privrednici iznimno dobro organizirani te da je stoga i logično da se sajam poduzetništva i obrta održi upravo u Gračanici.

"Vlada Tuzlanskoga kantona podržat će održavanje toga sajma jer smatramo da imamo šta pokazati ne samo privrednicima iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine nego i onima iz regije. Želimo time iskazati i našu podršku radu Udruženja gračaničkih poslodavaca, koje daje golem doprinos stvaranju dobre poslovne klime na ovome području", istakao je premijer Mujić.

Danas je dogovoren i sastanak deset općinskih udruženja poslodavaca, predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona i kantonalnog udruženja poslodavaca radi unapređenja međusobnih odnosa i suradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti