Vijesti

Tuzla: Prezentiran rad i mogućnosti Američkog univerziteta u BiH

12.06.2007. 08:55 / Izvor: Investitor

U Tuzli je u ponedjeljak (11.06.2007.) prezentiran rad Američkog univerziteta u BiH na kojoj su predstavljene pogodnosti studiranja na tom fakultetu, te akademski programi bankarstva, finansija, osiguranja i rizik menadžmenta, digitalne ekonomije i informacijske tehnologije.

Studenti koji upišu i uspješno završe Američki univerzitet u BiH dobivaju dvije diplome, diplomu SUNY (State University of New York) i bh. diplomu, te završavaju studij po američkom sistemu obrazovanja, imaju plaćenu praksu u SAD-u, Evropi i lokalnim kompanijama.

Nastava se održava na engleskom jeziku, a znanja se stječu učenjem na iskustvima američke privrede, SUNY planovima i programima te američkim i evropskim profesorima i stručnjacima. Američki uiverzitet u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Tuzli, osnovano je 2005. godine u saradnji s maticom Državnim univerzitetima iz New York-a (SUNY).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti