Tuzlanka Ajla Huremović pomaže ženama da postanu "Šefice"

06.01.2020. 12:38 / Izvor: Akta.ba

Tuzlanka Ajla Huremović, nakon završene književnosti na Filozofskom fakultetu nije čekala posao u struci, odmah se otisnula u poduzetničke vode i pokrenula je izradu torbi.

Tuzlanka Ajla Huremović, nakon završene književnosti na Filozofskom fakultetu nije čekala posao u struci, odmah se otisnula u poduzetničke vode i pokrenula je izradu torbi koje su danas već postale brend, tako da nema žene koja ne žudi za Ajlinim „Šeficama“.

Torbe izrađuje s mnogo stila i ljubavi i nose posebnu poruku “Vaše najbolje saputnice”. One su tu bilo da idete na poslovni sastanak, kafu s prijateljima, tržnicu, supermarket...

Govoreći o nastanku „Šefica“, Ajla nam priča kako riječ šefica na našem govornom području žargonski ima smisao pohvale više nego same titule koju označava.

„Htjela sam da svaka žena tu 'pohvalu' kao potvrdu svog značaja nosi sa sobom uvijek“, kaže Ajla, podsjećajući  kako žene vole i uvijek nose torbe, te odatle ideja da prvi proizvod pod brendom „Šefice“ bude baš torba.

Izrada jedne „Šefice“ obavi se u što kraćem roku, odnosno za nekoliko dana. Na njenoj izradi angažovan je tim profesionalaca, a cilj je kako kaže njena autorica da „Šefica“ stigne do svoje vlasnice što prije.

Torbe šiju od najkvalitetnijih prirodnih materijala, čvrstog 100 odsto pamučnog materijala s poliesterskom postavom. Materijal za izradu torbi kupuje na domaćem, a nerijetko i inostranom tržištu zbog njene specifičnosti. Zahvaljujući ogromnom iskustvu uspijevaju ispuniti sva očekivanja, tako da „Šefice“ provjereno usrećuju svoje vlasnice.

Svakako na ovome, Ajla kaže neće stati. Ide dalje i radi na proširenju proizvodnje.

„Već u januaru plasiramo još jedan proizvod i jako smo sretni zbog toga“, kaže Ajla.

Inače, torbe se mogu naručiti online i putem web stranici www.sefice.ba. Lik Šefice izrađuje se po uzoru na fotografije koje pošaljete. Visina standardnog modela torbe je 50, a širina 40 centimetara (bez ručki). Mini model je popularan kod djevojčica. Njegove dimenzije su 35×28 centimetara.

Svaka Šefica je unikatna, kao i vi, poručuje Ajla.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti