Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tuzlanski ugostitelji traže pomjeranje policijskog sata

22.04.2021. 12:26 / Izvor: Akta.ba

Odbor grupacije ugostitelja Tuzlanskog kantona uputiće dopis Vladi i resornim ministarstvima Tuzlanskog kantona sa zahtjevima za hitno rješavanje problema koji opterećuju rad ugostiteljske djelatnosti na području ovog kantona.

Odbor grupacije zahtjeva da se po hitnom postupku preduzmu aktivnosti na vraćanju policijskog sata sa 21.00 na 23.00 sata.

Zahtjev je poslat sa ciljem ostvarivanja partnerskih odnosa sa kantonalnom Vladom i resornim ministarstvima, a radi zajedničkog iznalaženja kvalitetnijih rješenja za probleme u oblasti ugostiteljstva izazvane pandemijom virusa korona.

Odbor zahtijeva da se odmah razmotri mogućnost povećanja broja osoba koje borave u zatvorenom prostoru, te da se po hitnom postupku razmotre i donesu izmjene i dopune odluke koja definiše produženje radnog vremena, u okviru zakonskih regulativa sa ciljem da se maksimalno pogoduje radu i opstanku ugostiteljske djelatnosti.

"Želimo istaći da je sve aktivnosti potrebno preduzimati uz obavezno kontrolisano neselektivno poštivanje epidemioloških mjera, sankcionisanje prekšilaca naredbi, mjera i propisa", navode ugostitelji u dopisu kantonalnoj Vladi.

Kažu da bi se rješavanjem problema predstavljenih u zahtjevima značajano doprinijelo opstanku ugostiteljske djelatnosti i izbjegli neželjeni scenario zatvaranja objekata, otpuštanja radnika i prijavljivanja velikog broja na evidenciju, ionako prilično opterećenog Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

U dopisu koje su potpisali sekretar Udruženja za trgovinu grupacije ugostiteljstva i turizam Dino Kalesić i predsjednik Udruženja Edin Omerović izražava se zahvalnost na želji i volji da se zajednički riješe problemi privrednika Tuzlanskog kantona.

Grupacija ugostitelja Tuzlanskog kantona djeluje u okviru Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti