al
Tvornica montažnih kuća Krivaja primjer uspješne privatizacije

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tvornica montažnih kuća Krivaja primjer uspješne privatizacije

16.05.2018. 13:41 / Izvor: Akta.ba

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević posjetio je Tvornicu montažnih kuća Krivaja i sastao se sa menadžmentom te uspješne kompanije.

Premijer Galijašević kazao je da Tvornica montažnih kuća Krivaja predstavlja primjer uspješne privatizacije i da je lider u regiji u montažnoj gradnji.

"Krivaja kuće prave uspješne iskorake u domenu luksuzne gradnje, opremanju i izgradnji ekskluzivnih turističkih objekata, kao i stambenih naselja, zgrada i kuća u nizu. To je kompanija koja većinu proizvoda izvozi", kazao je.

Premijer Galijašević naglasio je da se u kompaniji investira u nove tehnologije i stalne programe edukacija i usavršavanje uposlenika, što u konačnici doprinosi razvoju Zeničko-dobojskog kantona.

"Zeničko-dobojski kanton je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući takvim kompanijama Zeničko-dobojski kanton je lider u izvozu u cijeloj BiH. Vlada ZDK opredijeljena je da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu", naglasio je Galijašević.

Iako je fabrika u potpunosti izgorjela 2015. godine menadžment je, zajedno sa zaposlenicima, obnovio fabriku i povećao obim proizvodnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti