Tvrtka TKT Kapis iz Tomislavgrada očekuje investicije od 1,500.000 EUR do kraja 2007. godine

02.07.2007. 15:10 / Izvor: Dnevni list
Tvrtka TKT Kapis iz Tomislavgrada očekuje investicije od 1,500.000 EUR do kraja 2007. godine

Direktor tvornice kabela Kapis iz Tomislavgrada Predrag Čović kazao je da u idućem razdoblju očekuje značajne investicije u modernizaciji strojnog parka tvornice, te da u prvoj fazi planiraju ulaganja od 1,500.000 EUR. Istaknuo je da će nove investicije omogućiti nova radna mjesta, značajno povećati proizvodne kapacitete TKT-a, a što će utjecati na povećanje gospodarskog potencijala općine.

Što se tiče postupka privatizacije tvornice, ispunjeni su svi uvjeti iz Ugovora o privatizaciji vezano za obaveze kupca te očekuju da županijska Agencija za privatizaciju Hercegbosanske županije (HBŽ) u skoro vrijeme izda potrebni certifikat o završetku procesa.

Kada je investicijski plan za predstojeće razdoblje u pitanju, Čović je kazao da očekuju značajne investicije u revitalizaciji i modernizaciji strojnog parka. U tom pogledu su uspostavili saradnju sa Institutom za strojarstvo i Strojarskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

Tvrtka Kapis je također nedavno uputila poziv mladim stručnjacima da se pridruže njihovom timu, a u protekla tri mjeseca su zaposlili četiri iskusna inženjera strojarstva, te nekoliko visokoobrazovanih pripravnika različitih struka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti