U akciji "Staro za novo s popustom" do sada reciklirano 400 starih aparata

30.04.2019. 08:27 / Izvor: Akta.ba

Gorenje i ZEOS eko-sistem zajedno sa kupcima Gorenje aparata, ovom ekološkom akcijom daju izuzetan doprinos očuvanju životne sredine i edukaciji potrošača o važnosti pravilnog postupanja sa aparatima nakon prestanka njihovog korištenja.

Uspješan tok ekološke akcije "Staro za novo s popustom" koju ZEOS eko-sistem d.o.o. realizuje u saradnji sa Gorenje Commerce d.o.o. u svim Gorenje STUDIJAMA, nastavljen je i u mjesecu u kojem je obilježen svjetski "Dan planete Zemlje".

Tokom navedenog mjeseca, Gorenje i ZEOS eko-sistem prikupili i predali na reciklažu 87 velikih kućanskih aparata u Bosni i Hercegovini, što je 40% godišnjeg cilja od #1000recikliranihaparata u Bosni i Hercegovini. 

Ukupno do sada tokom akcije je prikupljeno i predato 400 starih aparata.

Ukupna količina predatih starih aparata na reciklažu u kilogramima od početka akcije u novembru prošle godine pa do kraja aprila iznosi 24.192 kg!

Gorenje i ZEOS eko-sistem zajedno sa kupcima Gorenje aparata, ovom ekološkom akcijom daju izuzetan doprinos očuvanju životne sredine i edukaciji potrošača o važnosti pravilnog postupanja sa aparatima nakon prestanka njihovog korištenja.

Gorenje je ovom akcijom stimulisalo potrošače za kupovinu aparata višeg energetskog razreda u svojim maloprodajama, čime je osim zbrinjavanja starog aparata na zakonom propisan način, ostvarena i dodatna ušteda energije i napravljen pomak ka očuvanju životne sredine i eko sistema u Bosni i Hercegovini.

Već sada je primjetan veliki odziv građana u Bosni i Hercegovini, koji su voljni kupiti novi aparat višeg energetskog razreda uz popust odobren za  predati stari aparat a organizatori su uvjereni da će do kraja ove akcije, narednih sedam mjeseci, biti ostvaren cilj  sa početka projekta, a to je  #1000recikliranihaparata u Bosni i Hercegovini.

U svim Gorenje STUDIJIMA su postavljeni kontejneri za e-otpad tzv. Zeleni namještaj u koje građani prilikom svoje kupovine mogu odložiti sve male aparate, mobitele, punjače, baterije ili sijalice. 

Lokacije pogledajte OVDJE.

Više o projektu i kako ostvariti dodatni EKO popust ukoliko svoj stari aparat iste vrste zamijenite novim, energetski efikasnijim aparatom, pogledajte OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti