Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U akciji "Staro za novo s popustom" do sada reciklirano 400 starih aparata

Gorenje i ZEOS eko-sistem zajedno sa kupcima Gorenje aparata, ovom ekološkom akcijom daju izuzetan doprinos očuvanju životne sredine i edukaciji potrošača o važnosti pravilnog postupanja sa aparatima nakon prestanka njihovog korištenja.

30.04.2019. 08:27 / Izvor: Akta.ba

Uspješan tok ekološke akcije "Staro za novo s popustom" koju ZEOS eko-sistem d.o.o. realizuje u saradnji sa Gorenje Commerce d.o.o. u svim Gorenje STUDIJAMA, nastavljen je i u mjesecu u kojem je obilježen svjetski "Dan planete Zemlje".

Tokom navedenog mjeseca, Gorenje i ZEOS eko-sistem prikupili i predali na reciklažu 87 velikih kućanskih aparata u Bosni i Hercegovini, što je 40% godišnjeg cilja od #1000recikliranihaparata u Bosni i Hercegovini. 

Ukupno do sada tokom akcije je prikupljeno i predato 400 starih aparata.

Ukupna količina predatih starih aparata na reciklažu u kilogramima od početka akcije u novembru prošle godine pa do kraja aprila iznosi 24.192 kg!

Gorenje i ZEOS eko-sistem zajedno sa kupcima Gorenje aparata, ovom ekološkom akcijom daju izuzetan doprinos očuvanju životne sredine i edukaciji potrošača o važnosti pravilnog postupanja sa aparatima nakon prestanka njihovog korištenja.

Gorenje je ovom akcijom stimulisalo potrošače za kupovinu aparata višeg energetskog razreda u svojim maloprodajama, čime je osim zbrinjavanja starog aparata na zakonom propisan način, ostvarena i dodatna ušteda energije i napravljen pomak ka očuvanju životne sredine i eko sistema u Bosni i Hercegovini.

Već sada je primjetan veliki odziv građana u Bosni i Hercegovini, koji su voljni kupiti novi aparat višeg energetskog razreda uz popust odobren za  predati stari aparat a organizatori su uvjereni da će do kraja ove akcije, narednih sedam mjeseci, biti ostvaren cilj  sa početka projekta, a to je  #1000recikliranihaparata u Bosni i Hercegovini.

U svim Gorenje STUDIJIMA su postavljeni kontejneri za e-otpad tzv. Zeleni namještaj u koje građani prilikom svoje kupovine mogu odložiti sve male aparate, mobitele, punjače, baterije ili sijalice. 

Lokacije pogledajte OVDJE.

Više o projektu i kako ostvariti dodatni EKO popust ukoliko svoj stari aparat iste vrste zamijenite novim, energetski efikasnijim aparatom, pogledajte OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti