U Banjoj Luci od 01. februara plaćanje parkinga SMS-om

29.01.2010. 14:44 / Izvor: Fena
U Banjoj Luci od 01. februara plaćanje parkinga SMS-om

Za građane Banje Luke od 1. februara bit će omogućeno da plate parking i putem SMS poruka.

Šef odsjeka za parkinge i garaže gradske administrativne službe Branimir Papić rekao je da će cijene parkiranja ostati nepromijenjene, s tim da će se trošak uvećavati za cijenu SMS poruke u iznosu od devet feninga.

On je pojasnio da će se plaćanje parkinga putem SMS-a, obavljati tako što se poruka u kojoj je navedena registarska oznaka automobila (bez crtica) pošalje na odgovarajući broj, a ako je transakcija uspješno obavljena pošiljalac će dobiti povratnu SMS poruku sa svim podacima i potvrdom o plaćenom parkingu.

Deset minuta prije isteka vremena plaćenog parkinga korisnik usluge dobit će poruku s obavještenjem da mu vrijeme plaćenog parkinga ističe i da može produžiti vrijeme parkiranja slanjem nove poruke s upisanom registarskom oznakom vozila. Jednom porukom plaća se jedan sat parkiranja, osim ako se ne plaća cjelodnevno parkiranje.

Banja Luka uslugu "m:parking" realizira s komanijom „Telekomunikacije RS na osnovu potpisanog ugovora o uvođenju informacionog sistema za naplatu i kontrolu parkiranja putem SMS poruka.

Vrijednost ovog ugovora iznosi 99.455 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti