U Banjoj Luci održana obuka na temu Javno-privatno partnerstvo

17.04.2014. 08:28 / Izvor: eKapija.ba
U Banjoj Luci održana obuka na temu Javno-privatno partnerstvo

Riječ je o polusloženoj,dvodnevnoj obuci koja je do sada izvedena na regionalnim lokalitetima: Bijeljina, Trebinje, Istočna Ilidža.

Obuka na temu „Javno-privatno partnerstvo“ je prva obuka koja je u toku ove godine izvedena uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), u skladu sa Programom rada sistema obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave za 2014. godinu.

Riječ je o polusloženoj,dvodnevnoj obuci koja je do sada izvedena na regionalnim lokalitetima: Bijeljina, Trebinje, Istočna Ilidža. Jučer (16.04.2014.) je bio drugi dan obuke na lokalitetu Banja Luka, koji je, između ostalog okupio službenike iz Banja Luke, Laktaša,Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice,Broda, Mrkonjić Grada...

Predavač Dijana Komosar, kaže da su jedinice lokalne samouprave pokazle veliki interes na temu javnog privatnog partnerstva.

"Činjenica je da nedostaje veća informisanost i znanje iz ove oblasti. Službenici su prihvatili obuku i ukazali, između ostalog, na neusaglašenosti u pogledu zakona, složenosti procedure, nedovoljne transparentnosti koju treba otkloniti radi bolje primjene javnog privatnog partnerstva",  istakla je Komosar, dodajući da ohrabruje činjenica da ima pozitivnih primjera u ovoj oblasti u jedinicama lokalne samouprave te da ovakve obuke „donose“ potpuno nove ideje od strane učesnika.

Vidosava Tepić, iz opštine Kotor Varoš pozdravlja ovakve seminare i navodi da je ovo prilika da službenici međusobno razmjenjuju iskustva iz ove oblasti.

"Sa ove obuke, ponijeću, sigurna sam solidno znanje a čula sam i iskustva drugih opština u vezi javnog privatnog partnerstva",  izjavila je Tepićeva napominjući da na području njene opštine ima mnogo neiskorištenih objekata, pa će ovo biti prilika da se sazna mnogo više o tome kakvo stvoriti javno privatno partnerstvo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti