U Banjoj Luci otvoren 13. Međunarodni sajam automobila "Sam 2009": Smotra na četiri točka

07.10.2009. 09:33 / Izvor: Fokus
U Banjoj Luci otvoren 13. Međunarodni sajam automobila 'Sam 2009': Smotra na četiri točka

U okviru tradicionalnog, 13. Međunarodnog sajma automobila, "Sam 2009", koji je 06.10.2009. godine otvoren u Banjoj Luci, više od 40 najpoznatijih auto-kuća, u narednih šest dana promovisaće neke od najpoznatijih svjetskih proizvođača.

Otvarajući sajam, ministar saobraćaja i veza RS, Nedeljko Čubrilović, naglasio je da je ovaj sajam od velikog značaja za RS i BiH.

"Prave efekte ove manifestacije imaćemo tek po njenom završetku, ali siguran sam da će opravdati svoje postojanje. Ovaj sajam je značajan i za građane RS i cjelokupnu privredu i zato je Vlada RS uvijek spremna da podrži ovakve aktivnost", rekao je Čubrilović.

Gradonačelnik Banje Luke, Dragoljub Davidović, rekao je da ovaj sajam promoviše Banju Luku kao sajamski grad i doprinosi njenom razvoju.

"Sudeći prema tome kako raste broj automobila u gradu, bez obzira na krizu, sigurno će biti građana koji će se odlučiti i na kupovinu novog vozila", rekao je Davidović.

Član Uprave Banjalučkog velesajma, Dobrica Žugić, istakao je da je na sajmu zastupljen putnički i teretni program poznatih auto-kuća koje, bez obzira na krizu, nisu zaboravile na svoje kupce kojima su i ove godine ponudile najluksuznije modele po manjim, sajamskim cijenama.

"Posjetiocima poručujemo da ih i ove godine očekuje veliki popust prilikom kupovine automobila. Postavka je interesantna, s velikim brojem svjetskih noviteta. Tu su prisutni Peugeot 5008, koji se predstavlja samo tri sedmice nakon svjetske premijere ovog vozila na sajmu u Frankfurtu. Po prvi put na našem sajmu su i "Mazda" i "Volvo", a tradicionalno su prisutni "Lada", "Hyundai", "Ford" te ostali", kazao je Žugić.

Predstavnik Privredne komore RS, Pero Ćorić, sajam automobila vidi kao pozitivan znak da ova industrija polako izlazi iz krize.

"Iako najviše pogođena krizom, automobilska industrija pronalazi svoje mjesto i ja vjerujem da će privreda i ubuduće naći načina da ova manifestacija preraste u još bolju i značajniju".

Direktor "Verano motorsa" Banja Luka, Slađenko Galić, rekao je da će na sajmu biti premijerno prikazana dva nova modela Peugeot 3008 i Peugeot 5008, te da će automobili biti ponuđeni po sajamskim, manjim cijenama.

Hale Banjalučkog velesajma za posjetice biće otvorene od deset sati do 19 časova, a cijena ulaznice je tri marke. Posjetioci sajma učestvovaće i u nagradnoj igri i biti u prilici da osvoje skuter.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti