U Bihaću održan skup "Peti dan kvaliteta i inovacija sjeverozapadne regije BiH"

21.11.2008. 08:59 / Izvor: eKapija.ba
U Bihaću održan skup 'Peti dan kvaliteta i inovacija sjeverozapadne regije BiH'

U Bihaću je 20.11.2008. godine otvoren okrugli sto "Peti dan kvaliteta i inovacija sjeverozapadne regije BiH". Cilj organizacije "Dana kvaliteta i inovacija" je godišnji prikaz pripreme i certificiranja sistema kvaliteta, te rezultata inovatorstva. U okviru tog dana svake godine se organizira okrugli stol, izložba inovacija Udruženja inovatora USK i posjeta jednoj od certificiranih kompanija.

5. Dan kvaliteta i inovacija je započeo istoimenim okruglim stolom od 10.00 sati u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona gdje se sudionicima prvo obratio predsjednik PK USK Ismet Pašalić, istaknuvši potrebu i značaj uvođenja sistema kvaliteta, kako u proizvodne, tako i u neproizvodne djelatnosti u našem kantonu i čitavoj BiH, saopćeno je iz Privredne komore USK-a.

Potom je Esad Bajramović, predstavnik i član Asocijacije za kvalitet BiH i predsjednik Savjeta za kvalitet i inovacije PK USK prisutnima predočio ostvarene rezultate u oblasti kvaliteta u BiH u 2008. godini.

Nakon njega su predstavnici TUV-ova u BiH: Vjekoslav Babić, Rukovodilac regionalne kancelarije

TŰV RHEINLAND GROUP u Banja Luci predstavio rezultate certificiranja u republici Srpskoj u 2008. godini, a g. Srđan Milović predstavnik TŰV THŰRINGEN za BiH i TUV ADRIA d.o.o. Sarajevo - Info Centar TUV Adria Banja Luka - predstavio rezultate certificiranja u F BiH u 2008. godini.

Drugi dio okruglog stola bio je posvećen ostvarenim rezultatima u inovatorstu koje je predstavio Husein Hujić, generalni sekretar Asocijacije inovatora BiH kroz strateške ciljeve Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine 2008.-2012. i mjere koje treba poduzeti za razvoj inovatorstva u BiH, a time i za razvoj BiH.

O ostvarenim inovatorskim postignućima u USK u 2008. godini govorio je Ljubomir Samardžija, sekretar Udruženja inovatora USK i sam inovator koji je nagrađivan na više svjetskih Izložbi inovacija i dobitnikom zlatnih medalja za svoje inovacije od kojih je jedna "brod za prikupljanje nafte s vodene površine".

Nakon okruglog stola organizirana je posjeta kompaniji "Bor" d.o.o. Bihać, a prije samog odlaska do proizvodnih pogona prezentirano je funkcioniranje sistema kvaliteta u ovoj kompaniji koju je prezentirao Jasmin Mujnović, menadžer upravljanja sistemom kvaliteta u kompaniji "BOR" d.o.o. Bihać.

Obilazak proizvodih pogona domaćini su završili prigodnim koktelom u svojoj firmi, a potom i ručkom za sve sudionike "Dana kvaliteta i inovacija" u Restoranu "Čavkunović".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti