U Bihaću otvoreno predstavništvo austrijske kompanija "Blue Angel" - Pružanje svih vrsta usluga u hitnim slučajevima

08.03.2010. 09:13 / Izvor: Fena
U Bihaću otvoreno predstavništvo austrijske kompanija 'Blue Angel' - Pružanje svih vrsta usluga u hitnim slučajevima

U Bihaću je 06. marta 2010. godine otvoreno predstavništvo renomirane austrijske kompanije "Blue Angel", koja se bavi pružanjem svih vrsta usluga u hitnim slučajevima, poput zanatskih, građevinskih i ostalih intervencija, uključujući i slučajeve vanrednih elementarnih nepogoda.

Ova kompanija posjeduje veoma kvalitetne ljudske, stručne i iskustvene kapacitete, koji će biti na usluzi i u BiH, odnosno centrali u Bihaću, čime se otvaraju i nova radna mjesta. Osim matične centrale, koja posluje u austrijskom gradu Korneuburg, uspješni vlasnik i menadžer ove kompanije Thomas Lang, ima predstavništva u još u četiri evropske države.

Otvaranju centrale kompanije “Blue Angel” u BiH sa sjedištem u Bihaću, prisustvovala je visoka delegacija iz Austrije, predvođena ambasadorom ove zemlje u BiH, dr. Donatus Koeckom koji je doputovao još u petak.

On je razgovarao s premijerom USK-a, Šemsudinom Dedićem o međusobnoj saradnji, prije svega o otvaranju novih poduzeća, Univerzitetu i razvoju turizma. Dedić je kazao da ovaj kanton ima najbolju saradnju upravo s Austrijom, te da je ovaj susret doprinio njenom proširenju.

Prema njegovim riječima, saradnja će ove godine biti posebno intenzivirana prilikom obilježavanja bitke na Monte Meleti, kada će USK biti domaćin obilježavanja. Bilo je riječi i o austrijskom kreditu, koji se treba realizirati ove godine za nabavku medicinske opreme za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, Opću u Sanskom Mostu i Lječilište Gata, te za Univerzitet.

Nakon toga, Koeck je posjetio je i Univerzitet u Bihaću, gdje se susreo s v.d. rektora prof. dr. Refikom Šahinovićem, a razgovaralo se o međuuniverzitetskoj saradnji dvije prijateljske zemlje.

U subotu, drugog dana radne posjete austrijskog ambasadora, upriličen je obilazak općine Cazin, gdje se susreo s općinskim načelnikom, Nerminom Ogreševićem i njegovim saradnicima.

Razgovaralo se o mogućnostima stranih ulaganja u ovoj općini i neophodnosti agresivnije kampanje, te olakšavanja procedura kod pokretanja biznisa na ovim prostorima. Načelnik Ogrešević pohvalio je dosadašnju saradnju s Republikom Austrijom.

Izrazio je nadu da će njene razvojne agencije pružiti podršku ovdašnjim projektima i omogućiti stručno usavršavanje kadra za adekvatnije postupanje prema procedurama EU i njenih fondova.

Govorio je i o aktuelnim projektima općine Cazin s mnogobrojnim domaćim i stranim partnerima, gdje je ambasador Koeck vidio mogućnost saradnje i pomoći ovoj općini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti