U Bijeljini počeo Poslovni forum menadžera

19.03.2019. 11:00 / Izvor: Akta.ba
U Bijeljini počeo Poslovni forum menadžera
OTVORI GALERIJU

U Etno selu Stanišić u Bijeljini danas je u organizaciji Centara za edukaciju "Pro Educa" petu godinu zaredom svečano otvoren Poslovni forum menadžera.

U Etno selu Stanišić u Bijeljini danas je u organizaciji Centra za edukaciju "Pro Educa" petu godinu zaredom svečano otvoren Poslovni forum menadžera.

Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine kazao je kako mu je veliko zadovoljstvo što se Poslovni forum menadžera drugi put organizuje u Bijeljini.

Na ovaj način, kako je rekao Bijeljina pokazuje da podržava sve ono što je napredno, a privredni subjekti koji djeluju na području ovoga grada su nosioci privrednog razvoja grada.

"Siguran sam da su pravi menadžeri i ovakvi forumi budućnost našeg grada. Nadam se da će ovaj grad, Vlada i država napraviti povoljan politički ambijent što se tiče zakonske regulative da ovaj grad i država budu na putu uspjeha", naglasio je Mićić, te dodao kako se nada da i oni iz gradske uprave imaju načina kako da pomognu ljudima koji se bave poslom, prije svega privatnim inicijativama i privatnim biznisima koji su dominantni i neophodni za razvoj svakog grada.

Predrag Jović, ispred Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kazao je kako je cilj pokazati da se ulaže u edukaciju kadra kojeg žele pripremiti za sve izazove koja globalna kretanja donose.

Osnivač Agencije Prime communications, Dragan Močević poželio je dobrodošlicu učesnicima Poslovnog foruma, te rekao kako je siguran da će se svi imati priliku u naredna dva dana čuti dosta korisnih informacija od jako kvalitetnih predavača i uživati u Bijeljini.

Poslovni forum menadžera trajat će dva dana i ima za cilj pružiti direktnu podršku upravljačkom kadru kroz edukaciju, prezentaciju i promociju novih trendova i kretanja, te uvezivanje najsposobnijih menadžera iz regiona.

U nastavku foruma Keynote predavanje "Kako da stvorite magično iskustvo za klijenta"  će održati Vladimir Vulić konsultant u oblasti menadžmenta, inovacija i društvenih medija. Suosnivač je NVO Digitalizuj.me i programski direktor konferencije Spark.me.

Predavanje na temu "My way" održat će Božidar Maljković je jedan je od najuspješnijih evropskih trenera.

"1 na 1" održat će se sa Goranom Milićem i Božidarom Maljkovićem. Predviđeno je i održavanje dvije panel diskusije. U okviru diskusije "Izazovi za menadžment u javnom sektoru" će govoriti Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

U drugoj panel diskusiji "Izazovi u vođenju za žene menadžere", učešće se uzeti kako je najavljeno Sanela Pašić, Addiko Bank, Aleksandra Bogunović, Bexing Srbija, Biljana Marković, ORAO, Željka Šulc, OSCE.

Ono što je jako važno naglasiti jeste da su organizatori i ove godine u Bijeljinu pozvali eminentne domaće i regionalne predavače, stručnjake iz javnog i privatnog sektora. Podršku su pružili Vlada Republike Srpske, kao i mnogobrojni sponzori i medijski partneri. 

"U ime kompanije Prointer IT SS mogu potvrditi da nikada nije bilo dileme oko podrške Forumu. Za nas je ovo prilika da podržimo prave poslovne ideje, ovo je prilika da razgovaramo o biznisu, ovo je prilika da čujemo iskustva ljudi koji su postizali izuzetne i vrhunske rezultate, poput gospodina Božidara Maljkovića iz čijih iskustva iz svijeta - mnogih klubova, možemo mnogo toga da naučimo", rekao je Vlatko Vukotić, menadžer za odnose s javnošću i marketing kompanije Prointer.

Drugog dana Poslovnog foruma menadžera planirano je održavanje dvije panel diskusije "Izazovi za poslovanje na različitim tržištima" i "Kako poboljšati poslovno okruženje – dijalog donosilaca odluka i privrednika".

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti