U Bijeljini pojačana kontrola javnih nabavki i tendera

07.12.2021. 09:01 / Izvor: BHRT
 Ljubiša Petrović

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je u narednom razdoblju pojačanu kontrolu javnih nabava i tenderskih procedura.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je u narednom razdoblju pojačanu kontrolu javnih nabava i tenderskih procedura. Kako je istaknuo, povod za to su opstruiranja iz pojedinih poduzeća u postupku javne nabavke za održavanje gradske rasvjete, protiv kojih je najavio i podnošenje kaznenih prijava. 

"Palimo svjetla na ove javne nabavke i na ugovore koji su realizovani u prethodnom periodu", kaže gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović. Na ovaj način je najavio pojačanu kontrolu javnih nabavki i tenderskih procedura. Za građane Bijeljine to je dobra vijest.

Lavinu je pokrenula javna nabavka za održavanje gradske rasvjete koja, prema riječima gradonačelnika, do danas nije realizovana zbog opstruisanja iz bijeljinskog preduzeća.

"Tender je prvi put pao, oboren. Drugi put takođe je izražena žalba, politički motivisana, firma Elmont je izrazila žalbu na tendersku dokumentaciju van zakonskog roka, to je prvi problem, a drugi što je prilikom podnošenja najbolje ponude došlo do umanjenja, neprirodno niske cijene su ponuđene na devet od deset stavki u toj nabavci", kaže gradonačelnik Bijeljine.

Petrović je istakao da je pozadina svega politika, ukazavši na rodbinske i političke veze među funkcionerima i direktorima preduzeća. 

Dragiša Savić, direktor preduzeća protiv kog je najavljena krivična prijava, najavljuje kontratužbu i ističe da sve rade u skladu sa zakonom.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u prethodnom periodu podnio je više tužbi za malverzacije u javnim preduzećima. U pojedinim predmetima u toku su pretresi i izuzimanje dokumentacije, a epilog se i dalje čeka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti