U Bosanskoj Krupi otvoren 9. Sajam organske proizvodnje

27.07.2018. 15:05 / Izvor: Akta.ba
U Bosanskoj Krupi otvoren 9. Sajam organske proizvodnje
OTVORI GALERIJU

Danas je u parku Kej u Bosanskoj Krupi otvoren deveti Sajam organske proizvodnje.

Danas je u parku Kej u Bosanskoj Krupi otvoren deveti Sajam organske proizvodnje. Svim posjetiocima do nedjelje nudit će raznovrsne proizvode organske hrane i rukotvorina po znatno nižim cijenama nego inače. U toku sajma bit će organizirani okrugli stolovi i predavanja o standardizaciji i certifikaciji organskih proizvoda, kao i primjeni organskog materijala u arhitekturi. Sajam kao i svih prethodnih godina organizuju Općina Bosanska Krupa i Asocijacija organskih proizvođača Unsko-sanskog kantona uz podršku JKP „10. Juli“.

Učešće na ovogodišnjem sajmu uzeo je veliki broj izlagača, kako iz Bosanske Krupe i Unsko-sanskog kantona, tako iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. Širokom ponudom izlagača koji su uzeli učešće, posjetiocima se pruža mogućnost da na jednom mjestu pronađu najnovije, najpoznatije i vrlo povoljne proizvode organske hrane, ali i rukotvorine poput nakina, suvenira, lampi, cekera.

Prisutnima se obratila i sajam otvorila Fatima Gerzić, predstavnica Asocijacije organskih proizvođača Unsko-sanskog kantona koja je izrazila zadovoljstvo tradicijom održavanja sajma, velikim brojem izlagača i ponude te istakla kako je sajam veoma dobra prilika za sve proizvođače organskih proizvoda prije svega za njihovu promociju, ali i promociju samozapošljavanja. 

Sutra su planirana stručna predavanja u hotelu Stari grad-Ilma. O standardizaciji i certifikaciji organske poljoprivredne proizvodnje predavanje će održati profesor dr. Halid Makić, a o primjeni organskog materijala u arhitekturi i uređenju životnog prostora govorit će dipl. inžinjerka arhitekture Mensura Akmadžić. Drugog dana vikenda planirane su organizirane posjete sajmu. 

Otvaranje sajma upotpunile su članice folklorne sekcije i etno grupe iz Udruženja žena „Vakat“ Jezerski. Deveti Sajam organske hrane se zatvara u nedjelju u 20.00 sati. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti