U brčanskom naselju Brod položen temeljac za veliki tržni centar FIS čija će izgradnja koštati 20 mil KM

05.09.2007. 07:58 / Izvor: Dnevni Avaz
U brčanskom naselju Brod položen temeljac za veliki tržni centar FIS čija će izgradnja koštati 20 mil KM

Supervizor za Brčko Rafi Gregorijan (Raffi Gregorian) i gradonačelnik Distrikta Mirsad Đapo jučer su u brčanskom naselju Brod položili kamen-temeljac za veliki tržni centar, čija će izgradnja koštati 20 miliona maraka.

Svečanosti su prisustvovali i Pero Gudelj i Faruk Širbegović, vlasnici kompanija FIS Vitez kao investitora i "Širbegović", koja će graditi centar.

"Sam tržni centar imat će 17.000, a ukupna površina koju će zauzeti FIS iznosi skoro 80.000 kvadratnih metara. Planirali smo u centru zaposliti 200 radnika, a FIS u Brčkom da bude otvoren do kraja godine" kazao je Gudelj. FIS Vitez će u naredne tri godine izgraditi još jedan objekt, ali Gudelj nije naveo da li će on biti namijenjen za trgovinu ili proizvodnju.

"Planiramo u narednih sedam godina organizirati proizvodnju namještaja od bukve i hrasta. Za te projekte već imamo partnere u EU, s kojima smo dogovorili investicije od sedam miliona eura. To će donijeti oko 1.500 radnih mjesta" kazao je Gudelj.

Gregorijan je podsjetio da iskustva iz jugoistočne i istočne Evrope kazuju da su upravo ovakva preduzeća ključni faktor u "podizanju zemalja na viši nivo".

"Ovo je još jedan dokaz pozitivne poslovne klime u Brčkom, koji je otvorio vrata investitorima" naglasio je Gregorijan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti