U Bugojnu predstavljen plan razvoja turističkih proizvoda

26.02.2010. 08:23 / Izvor: Fena
U Bugojnu predstavljen plan razvoja turističkih proizvoda

U okviru projekta razvoja turizma gornjovrbaske regije pod nazivom "Vrbas - udruženi turistički razvoj doline Vrbasa", koji finansira Evropska unija, u Bugojnu je 25. februara održan okrugli sto o temi "Implementacija Plana razvoja turističkih proizvoda".

Projekt već treću godinu implementiraju općine Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje i Donji Vakuf, Turistička zajednica SBK i Kantonalni zavod za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa, u saradnji s konsultantima firme Horwath Consulting iz Zagreba.

Učesnici okruglog stola istakli su da je riječ o veoma značajnom projektu s obzirom na to da se njime kreira održiva baza razvoja turističke ponude i ruralnog turizma na području koje, prema obavljenoj analizi, raspolaže jedinstvenim potencijalom, što je garancija dugoročnog razvoja triju lokalnih zajednica i SBK.

Realizacijom dosadašnjih aktivnosti učinjen je korak naprijed u pristupu sredstvima Evropske unije, čiji su predstavnici obećali podršku i u nastavku implementacije projekta.

Rezultati postignuti kroz projekt "Vrbas - udruženi turistički razvoj doline Vrbasa" bit će promovirani u narednim mjesecima a u planu je i izrada web portala, koji će omogućiti pristup svim raspoloživim informacijama o turističkim potencijalima gornjovrbaske regije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti