U Cazinu upriličen susret poduzetnika i predstavnika Gradske uprave

27.01.2018. 09:06 / Izvor: Akta.ba
U Cazinu upriličen susret poduzetnika i predstavnika Gradske uprave

Tokom susreta je bilo riječi o aktuelnim dešavanjima koja utječu na poslovni ambijent.

Tradicionalni godišnji susret privrednika i predstavnika vlasti Grada Cazina upriličen je jučer, uz osvrt na urađeno u protekloj godini, a predstavljao je priliku i za razgovore o planiranim razvojnim projektima.

Obraćajući se cazinskim poduzetnicima, gradonačelnik Nermin Ogrešević naglasio je da je cilj Gradske uprave i poduzetnika zajednički, a to je razvoj biznisa, što u konačnici doprinosi ekonomskom prosperitetu grada.  

"Izazovi su dosta veliki, ambijent u kojem se posluje opterećen je brojnim otežavajućim okolnostima, ali bez obzira na sve cazinski poduzetnici pokušavaju napraviti istinske iskorake. Na tom putu Gradska uprava im želi biti i jeste podrška", istakao je Ogrešević.

Cazin ima oko 2.400 registriranih biznisa. Poljoprivrednih je gazdinstava više od 3.000. Za Poslovnu zonu Begove kafane, koja bi uskoro trebala biti stavljena u funkciju, već vlada veliki interes. Prošla je godina manje-više bila solidna, dok se od ove ipak očekuje više.

Tokom susreta je bilo riječi o aktuelnim dešavanjima koja utječu na poslovni ambijent, a bila je ovo prilika i za razmjenu ideja i informacija. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti