U Cazinu uskoro 100 novih radnih mjesta

24.07.2013. 12:00 / Izvor: eKapija.ba
U Cazinu uskoro 100 novih radnih mjesta

U Cazinu će biti potpisan Memoranduma o razumijevanju u implementaciji projekta "Stručno osposobljavanje i zapošljavanje stolara i tehničara za finalnu obradu drveta u proizvodnji lameliranih ploča i namještaja.

U Cazinu će sutra biti potpisan Memoranduma o razumijevanju u implementaciji projekta "Stručno osposobljavanje i zapošljavanje stolara i tehničara za finalnu obradu drveta u proizvodnji lameliranih ploča i namještaja za potrebe preduzeća "Al Dihani doo Cazin“, najavljeno je iz Razvojne agencije USK-a.

Memorandum o razumijevanju potpisuju Misija USAID-a u BiH, Vlada Unsko – sanskog kantona (USK) sa Ministarstvom obrazovanja USK, Federalni zavod za zapošljavanje, Općina Cazin, Služba za zapošljavanje USK, Mješovita srednja škola „Safet Krupić“ Bosanska Krupa, Razvojna agencija USK (RAUSK), Centar za promociju lokalnog razvoja (PLOD) i preduzeće AL DIHANI d.o.o. Cazin.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju stvorit će se uslovi za zapošljavanje do 100 novih radnika, koji će u skladu sa razvojnim potrebema preduzeća Al DIHANI d.o.o. Cazin u toku narednih godinu dana proći kroz program edukacije. Razvojna agencija USK je inicirala dogovor svih strana u projektu da uz tehničku podršku USAID-Sida FIRMA projekta, putem Centra za promociju lokalnog razvoja (PLOD), realizuju program stručnog osposobljavanja nezaposlenih lica za kvalitetno obavljanje poslova koji po svom opisu odgovaraju zvanju/zanimanju: tehničar finalne obrade drveta i stolar.

Potpisivanje Memoranduma doprinosi i daljoj izgradnji i jačanju javnog i privatnog partnerstva u cilju efikasnijeg rješavanja neuravnoteženosti ponude i potražnje za radnom snagom; odnosno usklađivanja znanja, vještina i kompetencija radnika sa potrebama tržišta rada. Realizacijom ovog i sličnih programa stručnog osposobljavanja stvaraju se uslovi za veću mobilnost i bolju zapošljivost radne snage koja se nalazi na evidenciji službi za zapošljavanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti