U centru Bihaća otvoren motel "Holiday In", stvorena nova radna mjesta

05.02.2021. 07:36 / Izvor: Akta.ba
U centru Bihaća otvoren motel 'Holiday In', stvorena nova radna mjesta

Oduševljeni ovim potezom bili su i svi prisutni gosti, koji su se složili da se radi o sjajnom poslovnom potezu.

U prisustvu ministra privrede ispred Vlade Unsko-sanskog kantona Nijaza Kadirića, direktora Nacionalnog parka Una Amarilda Mulića, predsjednika Privredne komore USK-a Enesa Ružnića, direktora Službe za zapošljavanje USK-a Elmedina Đuzela i predstavnice Turističke zajednice Grada Bihaća Azre Handukić, članovi Uprave USKINFO PROMOCIJA d.o.o. Bihać otvorili su motel "Holiday In" koji se nalazi u centru Bihaća, pored Pješačkog mosta na Gradskoj otoci, piše uskinfo.ba.

Radi se o objektu koji ima 22 kreveta i 9 smještajnih jedinica. Renovirali su ga od septembra do prije nekoliko dana, a jučer su pozvali predstavnike iz oblasti privrede i turizma da uveličaju otvorenje.

"Prije samog otvorenja naše goste smo pozvali u upravnu zgradu kako bi im predstavili sve čime se bavimo. USKINFO PROMOCIJA je dio grupacije koju čine tri preduzeća, koja ukupno imaju 19 uposlenih osoba. Posebno smo ponosni da u vrijeme pandemije nijedna osoba nije ostala bez posla, čak štoviše, zaposlili smo četiri osobe. Mislim da je to potez vrijedan pažnje jer smo u vremenu pandemije stvorili nova četiri radna mjesta, kao što mislimo da je vrijedno pažnje da u pandemiji i još u februaru, otvaramo turistički/smještajni objekat. Naravno da smo izvršili procjene i da smo se na ovaj potez odlučili na osnovu istraživanja i ekonomskih procjena", rekao je direktor preduzeća Anel Kajtezović.

Oduševljeni ovim potezom bili su i svi prisutni gosti, koji su se složili da se radi o sjajnom poslovnom potezu.

I direktor turističke zajednice Grada Bihaća, Armin Amidžić izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja novih smještajnih kapaciteta i otvaranja novih radnih mjesta.

"Kako su i Turistička zajednica Grada Bihaća i USKINFO PROMOCIJA d.o.o. u sklopu koje posluje motel Holiday in, relativno nove organizacije, u kojima većinom rade mladi ljudi, nema sumnje da će se naša saradnja nastaviti i u narednom periodu, a sve u cilju bolje promocije Grada Bihaća i poboljšanja kvaliteta turističke usluge i ponude na ovom području", rekao je direktor Amidžić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti