U društvu vodećih svjetskih marki: Macline posao ovlašteni distributer Maglite svjetiljki za BiH

05.12.2012. 14:31 / Izvor: eKapija.ba
U društvu vodećih svjetskih marki: Macline posao ovlašteni distributer Maglite svjetiljki za BiH

Maglite se pridružuje društvu vodećih svjetskih marki Apple, Xerox te Hi-Fi opreme (Harman Kardon, JBL, Krell...) koje kompanija Macline d.o.o. već dugi niz godina zastupa na BH tržištu, te kontinuirano širi i nadograđuje.

"Firma Macline d.o.o., koja je poznata po svojim prostorijama u sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti, suradnjom sa Maglite-om vraća svjetski priznate proizvode na naše tržište. Macline-ov ekspeditivan i visoko educirani tim uposlenika će za Maglite, kao i za Apple, Xerox te svu ostalu opremu koju zastupa, pružati podršku i servis svim kupcima", kazao je za eKapiju Stipčević Maglen, direktor Macline d.o.o.

Prva MAGLITE svjetiljka je napravljena 1979. godine, a do danas je konstantno usavršavana.
Mag Instruments ima preko 800 zaposlenih i preko stotinu patenata. Tvornica se nalazi u SAD-u kako bi se zadržala kvaliteta proizvoda. Zbog toga ponosno nose naziv SAD proizvođač ("USA Manufacturer)". 

2006. godine krenula je u proizvodnju Maglite LED svjetiljka koja se odlikuje dužim vijekom baterije uz bolje osvjetljenje, i danas se koristi ista tehnologija, ali su dodane nove mogućnosti, kao što je senzor pokreta. Svjetiljke se koriste u profesionalnoj (kao standardni dio opreme američkih policajaca), ali i kućnoj upotrebi, gdje su se zbog svoje izdržljivosti, kvalitete i funkcionalnosti nametnule kao tržišni lider. 


Svaka Maglite svjetiljka ima gravuru koja svjedoči kako se radi o originalnom proizvodu i taj detalj je zapravo i glavni jamstveni list, poručuju iz ove kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti