U FBiH pojačane kontrole u vezi sa zabranom organiziranja Nove godine

25.12.2020. 08:20 / Izvor: SRNA
U FBiH pojačane kontrole u vezi sa zabranom organiziranja Nove godine

Policija i nadležne inspekcijske službe u FBiH provest će odlučne mjere kako bi spriječili pokušaje organiziranja dočeka Nove godine na otvorenom, ali i u zatvorenom.

Policija i nadležne inspekcijske službe u Federaciji BiH (FBiH) provest će odlučne mjere kako bi spriječili pokušaje organiziranja dočeka Nove godine na otvorenom, ali i u zatvorenom, dogovoreno je na jučerašnjem sastanku Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva s policijskim povjerenicima svih kantona.

Sastanak je održan s ciljem planiranja i provođenja mjera kojima će se spriječiti kršenje naredbi kriznog stožera, kako bi se izbjeglo pogoršanje epidemiološke situacije u vezi s virusom korone zbog obilježavanja nadolazećih blagdana, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona.

Zabrana organiziranja dočeka Nove godine na otvorenom odnosi se na trgove, platoe zimskih centara i slično, a u zatvorenom na ugostiteljske objekte, hotele, planinske i društvene domove i druga potencijalna mjesta.

U priopćenju se podsjeća da je Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva prethodno donio naredbu o zabrani organiziranja proslave Nove godine, upozorava sve potencijalne organizatore takvih skupova da će snositi pravne posljedice, uključujući zatvor.

Podsjećamo građane da naredba Kriznog stožera zabranjuje kretanje u razdoblju od 23:00 do 05:00, te da će policijski službenici sankcionirati svaku osobu koja se u tom razdoblju zatekne na otvorenom u gradskom, prigradskom ili planinskom području.

Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Srednjobosanskog kantona propisana je novčana kazna u iznosu od 300 KM za počinitelje takvih prekršaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti