Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U FIPA-i sastanak sa predstavnicima EFT Rudnik i termoelektrana Stanari

31.03.2014. 17:19 / Izvor: eKapija.ba

U organizaciji Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a na inicijativu Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) danas je u Sarajevu održan sastanak sa predstavnicima kompanije EFT Rudnik i termoelektrana Stanari.

Pored predstavnika Ministarstva i Agencije, sastanku su prisustvovali i predstavnici nadležnog registracionog suda Doboj, registracionog suda iz Sarajeva i Travnika i Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a razgovaralo se o postupku registracije stranog uloga i primjeni važeće legislative u postupku oslobađanja od plaćanja uvoznih dažbina na opremu koja predstavlja ulog stranog lica.

Na sastanku je pokazan visok stepen saradnje i koordinacije nadležnih institucija u rješavanju otvorenih pitanja što predstavlja jasan pozitvan signal investitoru koji je u punoj investicionoj aktivnosti na izgradnji sada najvećeg energetskog objekta u BiH kao i opredjeljenost institucija u kreiranju boljeg poslovnog okruženja i obezbjeđenja privrednog rasta, priopćili su iz FIPA-e. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti