Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Gračanici otvoren 9. međunarodni sajam poduzetništva i obrta "Grapos Expo"

24.04.2018. 13:13 / Izvor: Fena

Deveto izdanje Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta "Grapos Expo" otvoreno je danas u Gračanici.

Sajam se profilira kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata, te kvalitetnih uslova iz okruženja koji doprinose razvoju poduzetništva i obrta.

Direktor Sajma Nedžad Nuhanović izjavio je na otvaranju da je ovogodišnji sajam postavio rekord po zainteresovanosti izlagača te da su prisutna 332 izlagača iz Bosne i Hercegovine i šest zemalja iz okruženja i iz Evropske unije.

"Bez udruživanja privrede, obrta i poduzetništva, bez razmjene roba, znanja i iskustva, sklapanja različitih oblika saradnje nema uspjeha", poručio je Nuhanović.

Općinski načelnik Nusret Helić istakao je da je sretan što će Gračanica danas i u naredna tri dana biti centar poduzetništva i biznisa u Bosni i Hercegovini, kao i domaćin brojnim privrednicima iz zemlje i inostranstva, predstavnicima vlasti i drugim gostima.

"Posebno želimo poručiti mladima da je ovdje moguće raditi, privređivati i graditi bolju budućnost", rekao je Helić.     

Tradicionalni sajam poduzetništva i obrta širokog spektra, međunarodnog karaktera i razvojno-edukativnog usmjerenja, koji se godinama održava u Gračanici, najveći je sajam tog tipa u BiH, a spada među najveće i u regionu.

Ovogodišnji partner sajma je Hrvatska obrtnička komora koja je organizirala dolazak obrtnika iz svih dijelova susjedne zemlje.

Organizator sajma je Boms-expo, u saradnji sa Ministarstvom poduzetništva, obrta i razvoja TK, općinom Gračanica i drugim partnerima.

Sajam je otvoren  do 28. aprila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti