U Hadžićima počinje s radom Fabrika za preradu voća i povrća Oba Food

13.01.2018. 11:22 / Izvor: Akta.ba
U Hadžićima počinje s radom Fabrika za preradu voća i povrća Oba Food

Početkom februara 2018. godine iz Hadžića će na bosanskohercegovačko i inostrano tržište biti plasirani prvi proizvodi novoosnovane kompanije.

Početkom februara 2018. godine iz Hadžića će na bosanskohercegovačko i inostrano tržište biti plasirani prvi proizvodi novoosnovane kompanije za proizvodnju, preradu i pakovanje voća i povrća. Radi se o kompaniji TGT d.o.o. Sarajevo koja je u prostorima kasarne Žunovnica na 1500 metara kvadratnih oformila preduzeće Oba Food. Tim povodom ovo preduzeće danas su obišli Općinski načelnik Hamdo Ejubović i direktor Hasan Gurbuz.

"Četiri godine sam prisutan u BiH i isto toliko se razrađivala ideja osnivanja jedne ovakve fabrike. Hadžiće smo izabrali iz prostog razloga jer smo čuli sve najbolje o vama. Ukratko, investirali smo 750.000 eura u nabavku mašina i opreme za preradu i pakovanje voća i povrća koje ćemo plasirati na domaće i inostrano tržište. Radi se o svježim i sušenim proizvodima, a mjesečno ćemo prerađivati 500 tona voća i povrća. Radit će se u dvije smjene, a zaposlit ćemo do 40 radnika. Zahvalio bih se Općini Hadžići i Općinskom načelniku Ejuboviću na ustupljenim prostorima i drugoj pomoći kako bi pokrenuli proizvodnju", kazao je direktor Oba Food-a Hasan Gurbuz.

 

 

"Sa naše strane činimo sve da olakšamo investitorima kako bi pokrenuli proizvodnju i kreirali nova radna mjesta. Hadžići su itekako interesantni za ulaganja i investicije, a to potvrđuju brojni projekti. Raduje nas činjenica da će u ovoj fabrici zaposlenje naći do 40 naših sugrađana. Isto tako raduje nas podatak da će i naši poljoprivredni proizvođači moći svoje proizvode ponuditi ovoj kompaniji što se posebno odnosi na naše malinare", istakao je Ejubović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti