U Hrvatskoj stupio na snagu novi Zakon o zabrani upotrebe petardi

03.01.2021. 11:11 / Izvor: Agencije
U Hrvatskoj stupio na snagu novi Zakon o zabrani upotrebe petardi

Hrvatski sabor je prije dva tjedna, točnije 18. prosinca 2020. godine, donio Zakon o eksplozivnim tvarima.

Hrvatski sabor je prije dva tjedna, točnije 18. prosinca 2020. godine, donio Zakon o eksplozivnim tvarima kojim je zabranjeno korištenje pirotehničkih sredstava kategorija F2 i F3.

Taj akt je na snazi od subote 2.januara.

S obzirom na nedavne događaje, apeliralo se na nekorištenje petardi i u razdoblju u kojemu su bile dopuštene, ali one su u novogodišnjoj noći ionako odjekivale diljem Hrvatske. Prijatelji životinja zahvaljuju građanima koji su se odazvali apelima, a građane koji posjeduju petarde i redenike mole da ih predaju MUP-u ili vrate u trgovine gdje su ih kupili s obzirom na to da je s današnjim danom stupila na snagu zabrana prodaje i uporabe.

Ukazuju i da slab odaziv na apele pokazuje još jedan razlog zašto je zakonska zabrana bitna i zašto je to jedini učinkovit i nužan način za zaštitu građana i životinja te postizanje mira i sigurnosti.

Vjeruju da je ovo samo prvi značajan korak da se Zakon o eksplozivnim tvarima u potpunosti ispravi u smjeru potpunog ograničenja uporabe pirotehnike koja je opasna kada se nađe u rukama građana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti