Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Istanbulu svečano otvoreno predstavništvo VTK BiH

13.04.2018. 16:24 / Izvor: Akta.ba

Uz brojne zvaničnike i predstavnike poslovne zajednice, u Istanbulu su predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bone i Hercegovine Mirko Šarović svečano otvoriili Predstavništvo VTK/STK BiH U Republici Turskoj.

Predsjednik Egrlić je uputio izraze zahvalnosti Vladi Republike Turske, posebno Ministarstvu ekonomije i ministru Zeybekčiju na pokrenutoj inicijativi kao i pruženoj podršci za otvaranje Predstavništva. Takođe je izrazio nadu da će Predstavništvo opravdati svoje postojanje i ispuniti ulogu u jačanju i intenziviranju međusobne saradne BiH i Republike Turske, te da će biti od pomoći privrednicima dvije zemlje u bržem i jednostavnijem uspostavljanju kontakata i ugovaranju poslova, kao i pri rješavanju nastalih problema.

 

Prema rječima predsjednika Egrlića, Predstavništvo ima zadatak i da putem direktnih kontakata, kao i organiziranjem sastanaka, prezentacija, okruglih stolova i tome slično, na najbolji mogući način promoviše potencijale Bosne i Hercegovine i privuče veći broj investitora iz Republike Turske.

Obraćajući se ispred Ministarstva koje je od samog pokretanja inicijative dalo punu podršku i doprinos otvaranju Predstavništva, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović takođe se zahvalio Vladi Republike Turske i svom kolegi ministru Zybekčiju na podršci i saradnji ističući značaj koji Republika Turska ima za Bosnu i Hercegovinu kao i nadu da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti