U Jablanici potpisano 20 ugovora za podršku ženskom poduzetništvu

24.04.2019. 08:09 / Izvor: Akta.ba
U Jablanici potpisano 20 ugovora za podršku ženskom poduzetništvu

Općina Jablanica je podržala projekat kroz sufinansiranje u iznosu od 30 posto sredstava.

U skladu sa ugovorom o saradnji sa Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva Nodas iz Sarajeva kroz projekat "Osnaživanje položaja žena kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Jablanica" 20 jablaničkih žena koje su aplicirale i zadovoljile propozicije u četvrtak 18.4.2019. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, potpisalo je ugovore.

Tim povodom, jablaničkim ženama se obratio Općinski načelnik Salem Dedić, uputivši im čestitke sa željom da predviđena sredstva iskoriste na najbolji mogući način, jer Općina Jablanica koja sufinansira ovaj projekat i na ovaj način potvrđuje svoju opredjeljenost podrške ženskom poduzezništvu i zapošljavanju žena.

Udruženje Nodas iz Sarajeva, organizacija Help i uz pomoć Ministarstva za razvoj SR Njemačke, realizuje projekat kojim će se podržati jablaničke žene koji se bave proizvodnjom hrane. Individualni grantovi su 3000 Eura u protivrijednosti u materijalu i opremi. Ukupan iznos projekta  iznosi oko 154.000 KM za općinu Jablanica.

Općina Jablanica je podržala projekat kroz sufinansiranje u iznosu od 30 posto sredstava. Udruženje žena "Most" Jablanica, učestvuje u ovom projektu sa vlastitim idejama u iznosu od nekih 12.000,00 eura. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti