U Janji u septembru planirano otvaranje fabrike za proizvodnju masivnih ploča i podova

14.08.2012. 09:56 / Izvor: SRNA
U Janji u septembru planirano otvaranje fabrike za proizvodnju masivnih ploča i podova

Izgradnja nove Fabrike za proizvodnju masivnih ploča i podova "BMD" u Janji kod Bijeljine, u koju je uloženo 5,5 miliona KM, teku prema planu.

Zoran Madžarević, direktor ove fabrike, članice Grupacije "Bobar", rekao je Srni da je za izgradnju fabrike izdvojeno 1,5 miliona KM vlastitih sredstava, te da je četiri miliona KM obezbijeđeno od kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

On je dodao da će otvaranje nove fabrike, koje je predviđeno za kraj septembra, obezbijediti oko 50 novih radnih mjesta.

"Raspisan je konkurs i do kraja ovog mjeseca treba da zaposlimo desetak radnika, u septembru još 15, a kada proširimo proizvodnju, što smo planirali krajem ove ili početkom sljedeće godine, zaposlićemo još 20 ili 25 radnika", rekao je Madžarević.

Svečano otvaranje novog objekta Fabrike za proizvodnju masivnih ploča i podova predviđen je za 28. septembar.

"Do kraja ovog mjeseca trebalo bi da budu gotovi svi građevinski radovi, a u toku septembra su predviđeni elektro i mašinski radovi i montaža opreme", rekao je Madžarević.

Fabrika podova "BMD" uspješno posluje sa oko 80 odsto kapaciteta i 24 radnika.

"Imamo unaprijed dogovorenu prodaju naših proizvoda, skoro čitavu ovogodišnju proizvodnju. Naviše izvozimo u Srbiju, a nešto manje u Crnu goru i Evropu", rekao je Madžarević.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u junu položio kamen temeljac za izgradnju fabrike i rekao da je ovo pozitivan primjer u Srpskoj, te da ovakve investicije predstavljaju put kojim treba ići.

Predsjednik Grupacije "Bobar" Gavrilo Bobar rekao je nedavno za Srnu da je za potpuni otkup gotovih proizvoda Fabrike "BDM" zainteresovan najveći austrijski proizvođač i prodavac panela u Evropi.

"U planu je otvaranje još fabrika i imamo investitore koji su spremni da ulažu", dodaje Bobar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti