U januaru naredne godine u Banjoj Luci počinje izgradnja Inovacionog centra

13.11.2008. 09:43 / Izvor: Nezavisne novine
U januaru naredne godine u Banjoj Luci počinje izgradnja Inovacionog centra

Izgradnja Inovacionog centra Banja Luka (ICBL) počeće u januaru naredne godine, a u sklopu tog kompleksa nalaziće se 30 malih i srednjih preduzeća, koja će biti oformljena na bazi javno-privatnog partnerstva, najavio je juče Bakir Ajanović, ministar nauke i tehnologije RS.

On je nakon prezentacije budućih funkcija ICBL-a, koji će se nalaziti u blizini kampusa, rekao da će to biti dinamičan i moderan preduzetničko-poslovni centar, koji će raspolagati sa 40.000 metara kvadratnih korisnog prostora.

"Njegovi osnovni ciljevi su stvaranje novih radnih mijesta, razvoj preduzetničke infrastrukture, jačanje tehnološke inovacijske konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i obrazovanje i konsalting za preduzetnike", rekao je Ajanović.

Ovakvi centri, prema njegovim riječima, predstavljaju sponu između dobre ideje i početka biznisa.

"Centar će biti veoma brzo povezan sa sličnim ustanovama u regionu i inostranstvu. Izgradnjom ICBL Banja Luka će postati centar naučnoistraživačkog rada", rekao je Ajanović.

Projekat izgradnje ICBL-a finansiraju Vlada RS, koja je svojim razvojnim programom obezbijedila 11,2 miliona KM, i Vlada Norveške, koja će posredstvom svoje Agencije za industrijski razvoj obezbijediti pet miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti